StoryEditorOCM
Domaći nogometnakon skupštine

Marijan Kustić najavio veliku promjenu u HNS-u pa poslao poruku novom predsjedniku Hajduka

Piše Dražen Antolić/SN
25. travnja 2024. - 15:17

Predsjednik HNS-a Marijan Kustić nakon Skupštine je na press konferenciji otkrio da Savez dovodi stranca za - povjerenika za suce.

Strani povjerenik će imati veće ovlasti nego sadašnji Ivan Novak, koji delegira suce, ali je glavnu riječ vodila Komisija nogometnih sudaca na čelu s Brunom Marićem. Vjerojatno će spojiti obje funkcije u jednu po pitanju ingerencija, ako ne i formalno. Hrvatska neće biti prva država koja uzima stranca za sudačkog šefa, pišu Sportske novosti.

Na Euru će biti 57 sudaca, čak i Argentinac, naših nema. Boli to HNS.

- Pokazali smo, pa i uvođenjem stranaca, uz tri odigrane i za četvrtu utakmicu Rijeke i Dinama, da smo spremni i želimo razriješiti stvari. Postoje pogreške i kod stranih sudaca, percepcija je kakva jest, ali to možemo riješiti s konkretnim odlukama za budućnost funkcioniranja Sudačke komisije. Savez želi da sve bude regularno i transparentno, da možemo napraviti iskorak. Uz sve susjede koji imaju suce na Ligi prvaka i mi to želimo. Nekad treba istrpjeti mlade suce u pogreškama. Bitno je da nema namjere, a ljudski je i pogriješiti. Kad to svi prepoznajemo vjerujem da ćemo u budućnosti i mi imati suce na velikim natjecanjima.

O novom predsjedniku Hajduka Ivanu Biliću je rekao:

- Želimo mu puno uspjeha, naša vrata su mu otvorena za suradnju.

Cijeli intervju s Marijanom Kustićem pročitajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 15:26