StoryEditorOCM
Domaći nogometdobra i loša vijest

Obustavljena je istraga protiv Marija Vuškovića, evo što to znači za mladog Splićanina

Piše SPORT SD
9. kolovoza 2023. - 11:03

Mario Vušković, bivši stoper Hajduka, a danas igrač HSV-a, krajem ožujka je na sudu Njemačkog nogometnog saveza (DFB) u Frankfurtu proglašen krivim za korištenje dopinga. Suspendiran je na dvije godine. Vuškovićev odvjetnički tim radi na žalbi, a Süddeutsche Zeitung je sada objavio da je hamburško javno tužiteljstvo obustavilo istragu protiv nogometaša.

Protiv Vuškovića su se vodila dva postupka. U prvom Splićanin pred Sportskim arbitražnim sudom (CAS) mora dokazati da nije uzimao doping, dok se drugi postupak vodi pred njemačkim državnim odvjetništvom i u njemu tužiteljstvo mora dokazati da je hrvatski nogometaš uzeo doping.

S obzirom na to da tužiteljstvo nije pronašlo dokaze koji pokazuju da je Vušković sam nabavio zabranjeno sredstvo, obustavljena je istraga i mladom igraču ne prijeti "pravo" suđenje.

Glavnu ulogu u Vuškovićevoj obrani ima poznati američki odvjetnik Paul Green, koji ima veliko iskustvo pred CAS-om. On priprema obrambenu strategiju za Hrvata traženjem potencijalnih presedana, kao što je bio slučaj češkog triatlonca Wojteka Sommera. On je bio lažno pozitivan prije sedam godina, a kada je dokazao nevinost, ukinuta mu je suspenzija.

Stručnjak za doping Haje Seppelt smatra kako obustava istrage ne mora značiti dobre vijesti za Vuškovića pred CAS-om.

"U kaznenom pravu dokazuje se da je osumnjičenik kriv, dok je u sportskom pravu suprotno, odnosno osumnjičenik mora dokazati da je nevin", kazao je Seppelt.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 15:36