StoryEditorOCM
Domaći nogometsjajna ogranizacija

Marijan Kustić i Zlatko Dalić predvodili delegaciju HNS-a u radu kampa za dijasporu u Sydneyju

Piše SPORT SD
20. siječnja 2023. - 10:48

Mnogobrojna delegacija Hrvatskog nogometnog saveza, predvođena predsjednikom Marijanom Kustićem i izbornikom Vatrenih Zlatkom Dalićem, sudjelovala je u radu nogometnog kampa za dijasporu u Sydneyju, javlja HNS.

Kamp je organizirao Nogometni klub Sydney United 58 FC, na čelu s predsjednikom Markom Ivančićem, a na treninzima je sudjelovalo 130 djece iz brojnih hrvatskih klubova iz Sydneyja i okolice, uz stručni nadzor predsjednika Komisije za dijasporu i člana Izvršnog odbora HNS-a, Ante Kulušića, tehničkog direktora A i U-21 reprezentacije Stipe Pletikose i glavnog instruktora Petra Krpana.

U radu kampa sudjelovali su i ravnatelj Akademije HNS-a Boris Kubla, kondicijski trener Vatrenih Luka Milanović, izbornik U-19 reprezentacije Josip Šimunić, koordinator za ženski nogomet Božidar Miletić, instruktor NS-a Osijek Marin Smoje, instruktor NS-a Rijeka Mladen Ivančić, odnosno treneri hrvatskih klubova iz Sydneyja i okolice.

“Zahvaljujemo domaćinima na sjajnoj organizaciji kampa i izuzetnom gostoprimstvu, u Sydneyju smo se uistinu osjećali kao kod kuće. Drago mi je što je Hrvatski nogometni savez dao značajan doprinos u stručnom dijelu, dolazak izbornika Vatrenih, Zlatka Dalića, snažna je poruka i dokaz koliko pažnje poklanjamo dijaspori. Koristimo svaku priliku da bismo otkrili mlade talentirane igrače, a naša je sreća da Hrvati izvan naše domovine imaju jak patriotski naboj i za mnoge od njih je san igrati za Hrvatsku pa se nadam da će ovakvi kampovi u skoroj budućnosti iznjedriti igrače reprezentativne kvalitete”, rekao je prvi čovjek hrvatskog nogometa Marijan Kustić.

Poslije uspješno održanog kampa u Sydneyju, slijedi onaj u Melbourneu, od 22. do 26. siječnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. ožujak 2023 00:49