StoryEditorOCM
SplitRASPRODAJA

U Splitu se zatvara dućan poznatog brenda: jedna trgovina manje u staroj gradskoj jezgri, otvara se ugostiteljski objekt

Piše Split SD
20. prosinca 2023. - 22:44

Uskoro će svoja vrata zatvoriti robni dućan "Diesel" smješten u staroj jezgri grada Splita, u Ulici Petra Krešimira IV. Kako prenosi Dalmacija Danas na tom će mjestu osvanuti ugostiteljski objekt.

Ide li Split u pravom smjeru i koliko dugo će podmarjanski grad ‘trpjeti‘ promjene koje mu se događaju, pa i nameću? Mnogi građani nemaju (pravi) odgovor na ovo pitanje, a i vrhuška vlasti, pa i struka sliježu ramenima kada se pokrene ova tema.

Da stvar bude jasnija, brojni Splićani nisu sretni razvojnom strukturom centra Splita i lokalitetom unutar Dioklecijanove palače. U UNESCO zaštićenom prostoru sve je više kafića, restorana i raznih ugostiteljskih objekata, a sve je manje raznolikosti koju je nekadašnji Split imao, upravo na spomenutim lokalitetima.

Ovih dana posljednji kupci ulaze u robni dućan "Diesel" koji će uskoro zatvoriti svoja vrata, a na tom mjestu će osvanuti još jedan ugostiteljski objekt. Na toj lokaciji u Krešimirovoj ulici na potezu od Narodnog trga (Pjace), pa u smjeru Peristila, je nekada bio kultni splitski dućan "Bonačić", prodavaonica iz "onog vremena" u kojoj si mogao kupiti što ti srce poželi.

No, danas više nema "Bonačića", a još malo u povijest će otići i i "Diesel" - modni brend koji nije za svačiji džep, ali veliki mega natpis "do -70 posto, rasprodaja zbog zatvaranja" mnogim prolaznicima je privukao pažnju. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 02:24