StoryEditorOCM
Splitznamo i datum

Turistički vodiči pozivaju Splićane na organizirano razgledavanje svog grada: besplatno je, a postoji i važan povod

Piše Lucija Vujnović
10. siječnja 2024. - 17:07

Jeste li se ikad zapitali što sve grupe turista razgledavaju kad dođu u Split? Odgovor možete saznati zahvaljujući Društvu turističkih vodiča Split koji pozivaju na besplatno organizirano razgledavanje grada Splita za građane i posjetitelje.

Povodom Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske provodi se projekt "Upoznaj svoju zemlju - Grad Split".

Početak razgledavanja je 14. siječnja u 12 sati, a okupljanje je kod makete na Rivi.

- Ovaj događaj organiziramo na dvije lokacije - u Splitu i u Saloni. Projekt je pokrenut prije nekoliko godina, a odvija se na razini cijele Hrvatske. Naši vodiči, njih 15, 16, vodit će turu razgledavanja stare gradske jezgre u Splitu. Okvirno trajanje je sat i pol vremena, no to ovisi o interakciji i odazivu građana. Postoji jedna priča, no svatko je priča na svoj način - poručila je Anita Birimiša, tajnica Udruge turističkih vodiča Split te pozvala sve zainteresirane da se pridruže ovom projektu te bolje upoznaju svoj grad. 

Osim toga, dodala je, u suradnji s Gradom Splitom organiziraju i projekt "Dioklecijanova škrinjica" za učenike nižih razreda osnovnih škola s kojim startaju 22. siječnja i koji je dobio veliko priznanje Svjetske federacije turističkih vodiča (WFTGA). U njemu sudjeluje 1700 učenika, više od 70 nastavnika iz svih splitskih osnovnih škola, školski koordinatori, kao i veliki broj turističkih vodiča, a održava se od 2012. godine. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 11:35