StoryEditorOCM
Splitspašen život

Srčani bolesnik sa Šolte po buri prevezen u Split: dežurnom liječniku žurno odobren hitni medicinski prijevoz brodicom

Piše Božidar Lončar
9. siječnja 2024. - 17:30

U KBC-u Split održana je konferencija za medije povodom uspješno provedene akcije hitnog medicinskog prijevoza srčanog bolesnika s otoka Šolte u Split od strane Lučke ispostave Milna Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Kako je navelo Ministarstvo u priopćenju, dežurni liječnik "Hitne" u Rogaču zatražio je hitan medicinski prijevoz pacijenta s teškom kliničkom slikom. Pacijent je ukrcan u 19:12 na brodicu za hitan medicinski prijevoz i u 19.45 sati je pristao u Splitu gdje su ga preuzeli splitski djelatnici "Hitne".

Josip Krnić, šef Objedinjenog hitnog bolničkog prijema splitske bolnice naveo je kako je pacijent dobro zahvaljujući timskom radu svih uključenih hitnih službi:

- Pacijent je dobro, izvan životne opasnosti i oporavlja se primjereno svojem stanju. Prvo je pacijent zbrinut na Šolti i nakon toga je unatoč vremenskim neprilikama i buri prebačen brodicom hitno u splitsku luku i dovezen na naš OHBP gdje smo ga nakon hitne obrade i pacijenta čim prije hospitalizirali na Kliniku. Kada su u pitanju hitna stanja vrijeme je ključno - rekao je Krnić.

image
Joško Šupić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 00:52