StoryEditor
Splitrestrikcije u zraku

Splitska zračna luka otvorena do daljnjega: polako se ukidaju međunarodni letovi, inspekcija i policija kontroliraju putnike

15. ožujka 2020. - 15:07
Ante Čizmić/HANZA MEDIA

S restrikcijom letova krenula je i Zračna Luka Split. Koji su letovi otkazani, a koji još uvijek voze i dokad će to biti tako, pojasnio nam je Pero Bilas, pomoćnik direktora Zračne luke Split.

- Od sutra Croatia Airlines više nema međunarodnih letova iz Zračne luke Split. Let za Frankfurt je otkazan prije nekoliko dana, a danas još samo leti za Munchen. I tako ostaje do kraja zimskog vremena letenja, koji traje do početka ljetnog računanja vremena

Još uvijek lete avioni Eurowingsa i Laudamotiona, s tim da od srijede Eurowings isto više neće letjeti a za očekivati da će se i Laudamotion isto tako uskoro ponašati. Od srijede smo bez međunarodnih redovitih letova, što se ne odnosi na čartere koji lete i dalje. Jučer su tri poletjela: jedan za Hanover drugi za Munchen, oba puna stranaca koji se vraćaju svojim domovima, te jedan za London.

Unutar Hrvatske se i dalje leti bez promjena, za Zagreb i Dubrovnik putnika ima i dalje - kazao je Pero Bilas koji je naglasio da zračna luka Split ostaje otvorena za sve potrebe. Provode se propisane i preporučene sanitarne mjere a inspekcija i policija, kaže Bilas, rade svoj posao.

Aerodrom se poprilično raščistio, ali zatvaranje im nije opcija.

- Zračna luka Split je bila i biti će i dalje otvorena te na rapsolaganju za bilo koje potrebe - zaključio je pomoćnik direktora Zračne luke Split.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

19. rujan 2020 12:46