StoryEditorOCM
Split‘PLAVCI‘ POMAŽU

Splitska policija darovala 1000 doza krvi: jedini su Klub u okviru MUP-a, prva ovogodišnja akcija traje dva dana

Piše SPLIT SD
23. ožujka 2023. - 14:26

Klub dobrovoljnih darivatelja krvi PU splitsko-dalmatinske organizirao je prvu ovogodišnju akciju darivanja krvi, jučer i danas  od 8 do 14 sati u Mravincima, u prostorijama Jedinice specijalne i interventne policije Split.

Klub je osnovan prije 26 godina (1997. godine) i trenutno okuplja 610 članova. Članovi Kluba su policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske, članovi njihovih užih obitelji, kao i umirovljeni službenici, a godišnje organizira četiri akcije dobrovoljnog darivanja krvi i u ožujku, lipnju, rujnu i prosincu.

image
Tom Dubravec/Cropix

Članovi policijskog kluba prošle godine su kroz četiri akcije dobrovoljnog darivanja krvi, ali i odazivajući se na pozive Odjela za transfuziju KBC-a Split darovali oko 1000 doza.

Članovi kluba često se odazivaju i pozivima Centra za transfuziju KBC Split kako bi pomogli u situacijama kada je pomoć potrebna pacijentima, posebno u vrijeme turističke sezone. Posebnost ovog Kluba je i u tome što je jedini klub dobrovoljnih darivatelja krvi u Ministarstvu unutarnjih poslova.

Kao i uvijek, pozivaju sve građane, sve darivatelje krvi,  da im se pridruže u akcijama i daruju krv jer svaka kap krvi znači život!

Obavijest se može pročitati i na službenim stranicama PU splitsko-dalmatinske:

Članovi policijskog kluba prošle godine su kroz četiri akcije dobrovoljnog darivanja krvi darovali oko 1000 doza krvi

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. lipanj 2023 09:27