StoryEditorOCM
SplitHUMANITARNI RAD

Splitska policija u prvoj akciji ove godine prikupila 173 doze krvi: ‘Nove kolege su došle u Klub i sada nas ima 620‘

Piše SPLIT SD
24. ožujka 2023. - 18:47

Klub dobrovoljnih darivatelja krvi Policijske uprave splitsko-dalmatinske organizirao je prvu ovogodišnju akciju darivanja krvi na koju se odazvalo 181 djelatnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske. U akciji, koja je trajala dva dana, 22. i 23. ožujka 2023. godine, prikupljene su 173 doze krvi, obavijetsili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Veseli nas činjenica da smo ovaj put zabilježili dolazak šestero kolega koji su po prvi puta darivali krv. Klub dobrovoljnih darivatelja krvi Policijske uprave splitsko-dalmatinske osnovan je 19. prosinca 1997. godine kao jedini takav u Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske, naveli su.

image

Klub dobrovoljnih darivatelja krvi Policijske uprave splitsko-dalmatinske jedini je u okviru MUP-a

PU SD

Klub danas broji 620 aktivnih članova što je i rezultiralo dosadašnjim uspješnim akcijama darivanja krvi, te je po tom osnovu jedan od najaktivnijih klubova dobrovoljnih darivatelja krvi na području Splitsko-dalmatinske županije.

Cilj kluba je osigurati dovoljne količine krvi onima kojima je potrebna. Klub tijekom godine organizira četiri akcije dobrovoljnog darivanja krvi, a svaka traje po dva dana.

Vijest je objavljena i na službenim stranicama PU splitsko-dalmatinske:

Šestero kolega su prvi puta darivali krv

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. lipanj 2023 06:41