StoryEditorOCM
Splitstopama metropola

Slijepe i slabovidne osobe u Splitu dobile prve vodilje: ‘Napokon smo dobili naš prvi ‘autoput‘, ovo je veliki korak...‘

Piše P. K.
21. ožujka 2024. - 23:18

Ivan Tokić, predsjednik Županijske udruge slijepih Split, na svom je Facebook profilu objavio fotografiju taktilne trake vodilje za slijepe i slabovidne koja je postavljena u Zagrebačkoj ulici kod splitskog Pazara. Radi se o prvoj takvoj traci u Splitu, a Tokić kaže da je ponosan što smo krenuli stopama svjetskih metropola. 

Ovom prilikom istaknuo je i koliko je važno što je u autobusima uvedena zvučna najava stanica, ali i najava autobusa u dolasku na velikim stanicama.

image
Jakov Prkić/Cropix

- Prva traka vodilja za slijepe u Splitu u punom profilu. Siguran sam da nije zadnja i da će ih do kraja godine biti postavljeno još. Nakon zvučnih najava stanica u autobusu i zvučne najave autobusa u dolasku na velikim stanicama, napokon smo dobili i naš prvi autoput. Iznimno sam ponosan što mijenjamo ovaj grad na bolje i što mi se upornost isplatila da napokon krenemo stopama svjetskih metropola - napisao je Tokić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 07:00