StoryEditorOCM
SplitNEKULTURA NA ENTU

Kakav bahatluk! Pogledajte koliko je prekršaja napravio ovaj ‘genijalac‘ kod Pazara. Ugrozio je i slabovidne osobe...

Piše Božidar Lončar
28. ožujka 2024. - 20:53

Žuta traka za slabovidne pješake ili parking linija za neodgovorne i krajnje bahate Splićane?

Nogostup, znak za pješačku zonu, pored autobusne stanice i pješačkog prijelaza između stupića. Pa kolika bi kazna trebala biti? I kao da to nije dovoljno, vozač se još i parkirao preko vodilje za slijepe i slabovidne osobe!

image
Facebook/Prometne zgode i nezgode

U prethodnih nekoliko dana građani su bili marljivi i odgovorni pa su se potrudili da njihova drskost postane javna. Valjda će se ove kaubojske navike možda i jednom izbaciti iz glava nemarnih Splićana.

- To je svakodnevna pojava, naviknuli su se tu parkirat. Krivci su isključivo neodgovorni građani. Prođu gdje nema stupića, a izađu preko ”zebre”. Uništit će novu traku koja nije namijenjena vozilu od tri tone i koristimo je od autobusne stanice do prostorija udruge. Ne možemo stalno zvati pauke, niti Grad slati redare – kazao nam je Ivan Tokić iz Županijske udruge slijepih.

image
Facebook/Prometne zgode i nezgode

- Oni koji parkiranjem uništavaju traku na kraju će je i platiti, kao i svi. Postavljanje prve trake u punom profilu je stajalo desetak tisuća eura - tvrdi Tokić.

- Ona je slijepoj osobi sigurnost, s parkiranim vozilom osoba opet gubi traku vodilju. Krivci su isključivo neodgovorni građani – dodao je predsjednik Županijske udruge slijepih.

Redari su imali postupanja i danas i prijašnjih dana, otkrivamo. No, hoće li ih kazna od 30 eura opametiti? Pogotovo kada usporedimo s kaznama ispisanima na Bolu gdje su vozači dobili 260 eura kazne zbog parkiranja na zelenu površinu, a na slikama kazne nigdje. A slijepi i slabovidni neka se snađu.

Ovaj iznos i nije velik za parking na Pazaru, pritrpit će se.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 23:49