StoryEditorOCM
SplitNIJE SRETAN

Puljak komentirao odbijenicu zaposlenika splitskih vrtića oko povećanja plaća: Naše je pravo da imamo svoje mišljenje...

Piše Božidar Lončar
20. prosinca 2023. - 15:33

Gradonačelnik Ivica Puljak danas je komentirao odbijenicu koju su mu poslali zaposlenici gradskih vrtića koji nisu prihvatili ponudu Grada Splita vezanu uz povećanje njihovih plaća.

Podsjetimo, zaposlenici gradskih vrtića su u ponedjeljak navečer glasali o ponudi iz Grada Splita. Njih 98,3 glasalo je protiv, dok je 1,7 posto članova glasalo za.

Vrije u splitskim vrtićima. Stotine potplaćenih radnika Puljku reklo - ne može! Pogledajte kako su jučer glasali

- To je odluka sindikata. Mislim da je to loša odluka za zaposlenike gradskih vrtića. Njihovo je pravo da donose takve odluke, a naše je pravo da imamo svoje mišljenje. Dalje ćemo razgovarati - rekao je gradonačelnik Puljak. 

image
Tom Dubravec/Cropix

Zaposlenici okupljeni u Sindikatu obrazovanja, medija i kulture Hrvatske (SOMK) i Sindikatu radnika dječjih vrtića Grada Splita - HUS Split poslali su Gradu Splitu svoj novi zahtjev. 

- Novi prijedlog sindikata je povećanje osnovice od 18 posto od 1. siječnja 2024. godine te povećanje od 7 posto od 1. srpnja. Spremni smo odustati od svih traženih dodataka jer nam je osnovica prioritet.

image
Duje Klarić/Cropix

Vezano uz paušalni trošak prehrane, Grad Split je predložio da se poveća sa 66,37 eura na 100 eura od 1. srpnja kada planiraju isto povećanje ponuditi i svim drugim proračunskim korisnicima, i mi možemo prihvatiti da to bude kad i ostalima - kazala je nedavno za Slobodnu Dalmaciju Božica Žilić, predsjednica SOMK-a.

Radnicima splitskih vrtića prekipjelo, spominju i štrajk. I da, plaće su im manje od smetlarskih: Puljak nas odbija...

Odgovor Grada Splita očekuju do 22. prosinca nakon čega će vidjeti postoji li mogućnost sastanka i dogovora ili će otvoriti proces mirenja. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 09:12