StoryEditor
Splitpara buši gdje ...

Ostojić: Raspisat ćemo nagradu za informacije o crtačima kukastog križa na Poljudu, ako drugačije ne bude išlo

Piše PSD.
16. srpnja 2015. - 13:07
Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić najavio je u četvrtak da će iskoristiti mogućnost raspisivanja nagrade za informacije o tome tko je nacrtao kukasti križ na Poljudu, ako kriminalističko istraživanje i pomoć građana ne urodi plodom.

Policija još nije u fazi raspisivanja nagrade, ali ako istraga ne poluči rezultat, a preporuka bude da im to može pomoći sigurno ću to napraviti, rekao je Ostojić koji je nazočio završetku školovanja 321 polaznika Policijske škole "Josip Jović".

Na molbu da prokomentira nedavne prijetnje Hrvatskoj na You Tubeu od navodnih pripadnika Islamske države podsjetio je kako je Hrvatska često izložena takvim prijetnjama i poručio da se, bez umanjivanja eventualne opasnosti, građani ne trebaju plašiti jer sigurnosni sustav funkcionira i spreman je odgovoriti na takve izazove.

Postoji teroristička prijetnja ali građani mogu biti sigurni da svi dijelovi sigurnosnog sustava funkcioniraju tako da ih što manje uznemiravaju, kako se ne bi ostvarili ciljevi takve propagande, istaknu je ministar.

Hrvatska sa ostalim zemljama Europske unije dijeli zajedničku sigurnosnu politiku s SAD-om i često razmjenjuje informacije. "Mi smo na trećem stupnju sigurnosnog rizika, koji je na snazi od terorističkog napada u Francuskoj i kasnijeg događaja u Zvorniku, a službe su sa svojim protokolima spremne odgovoriti prijetnji", kaže Ostojić.

Upitan hoće li gradnja mađarskog zida prema Srbiji povećati pritisak ilegalnih migranata na Hrvatsku Ostojić je rekao da Hrvatska primjenjuje schengenski protokol već odavno i da smo u schengenskoj zoni bili bi već sada pod takvim pritiskom.

"Kapaciteti granične policije čvrsto čuvaju hrvatsku granicu i ja sam uvjeren da mi to možemo napraviti i bez zida, a svi dosadašnji rezultati pokazuju da smo u tome bili uspješni", ustvrdio je Ostojić.

H

#KUKASTIKRIŽ#POLJUD#RANKOOSTOJIĆ

Izdvojeno

29. svibanj 2020 05:53