StoryEditor
Splitdeponij na otvorenom

Ledina puna olupina: za parking se daje kraljevstvo, a Grad dopušta da rijetka slobodna mjesta zauzimaju stara, neregistrirana vozila!?

21. rujna 2019. - 17:50
Zaboravljeni Citroen skuplja prašinu uz Ulicu moliških Hrvata

Problem kroničnog manjka mjesta za parkiranje vozila dobro je poznat svima u našem gradu.

Unatoč tome, na pojedinim gradskim lokacijama, kao što je neuređeno zemljano parkiralište uz Ulicu moliških Hrvata na Trsteniku, vozačima se dopušta da bez ikakvih teškoća, a i kazni, ostavljaju svoje neregistrirane automobile, koji se svakog dana pretvaraju u sve veće olupine. Pisali smo o tome nekoliko puta tijekom posljednje dvije godine, ali situacija je i dalje jednaka, pogotovo na toj trsteničkoj ledini koja mnogima nudi spas kada je u pitanju smještaj vozila.

Čitateljica iz toga kvarta požalila se našoj redakciji tvrdeći da gradska vlast ne čini ništa da bi taj slučaj pod njihovim prozorima barem donekle riješio, što bi moglo otvoriti najmanje tri parkirna mjesta koja vrijede deset puta više negoli u nekoj manjoj sredini.

– U Splitu, po procjenama, ima na desetke neregistriranih vozila koja su parkirana na javnim površinama, ali već godinu-dvije Grad nema koncesionara koji bi takva vozila uklanjao s javnih površina. Iako je taj isti Grad vlasnik tvrtke "Split parking", koja među svojim registriranim djelatnostima ima i uklanjanje nepropisno parkiranih vozila, oni se u ovakvim slučajevima time ne bave, nego takva vozila ostaju na javnim površinama, a njihovi se vlasnici ne trebaju brinuti da će dobiti kaznu – naglašava čitateljica. 

Izdvojeno

10. srpanj 2020 12:57