StoryEditor
SplitBEZOBZIRNA KAMPANJA

Laži o uzroku smrti medicinske sestre iz Splita i dalje se šire unatoč demantijima: na YouTube-u krive cjepivo i pričaju o pokusu na mozgu

Piše PSD
20. siječnja 2022. - 17:33
Na Facebooku je nesmiljeno dijeljena osmrtnica pokojne medicinske sestreScreenshot/Facebook, Shutterstock

Unatoč demantiju iz službenih izvora da je smrt medicinske sestre iz Splita, zaposlenice KBC Split, posljedica buster doze cijepljenja, na YouTube-u nadalje stoje objave s lažnim tvrdnjama. U njima i dalje bez ikakvog pijeteta prema pokojnici i obzira prema njenoj obitelji navode niz neprovjerenih podataka, prepričavanja, neslužbenih informacija i detalja koji graniče s filmovima strave i užasa.

Oba video klipa su objavljena 12. siječnja, a nisu uklonjena do danas, iako je Faktograf 17. siječnja objavio kako se radi o netočnoj informaciji, iako je dr. Julije Meštrović, ravnatelj KBC-a Split također demantirao navedeni uzrok smrti, kao i HALMED koji je potvrdio da nema prijavljen smrtni slučaj kao posljedicu cijepljenja.

Isto tako, poznato je da u obiteljskoj anamnezi preminule medicinske sestre postoje oboljenja krvožilnog sustava te su se medijima javile osobe bliske obitelji kako se ne bi prenosile laži o njenoj smrti, što je također objavljeno.

image
Screenshot/Facebook

Unatoč tome, njenu smrt I nadalje koriste u svoje svrhe protivnici cijepljenja koji su dijelili osmrtnicu s njenom fotografijom i imenom kao da se radi o komercijalnom oglasu koji su oni platili te imaju pravo raditi s tim što ih volja. Istovremeno, se u audio snimci koja prati video klipove na YouTube-u može čuti ženski glas koji nabraja:

“…Zvala me nećakinja koja radi na psihijatriji i kaže mi: „Moja kolegica primila je treću dozu boostera. Njena mater je rekla da joj je nakon treće doze počela trniti desna strana…Jučer oko podne je išla popiti kavu s prijateljicom u kafiću ispod nadvožnjaka na Firulama. Nakon kratkog vremena srušila se (snimka se pojavila na Facebooku, ali je ekspresno nestala).

Hitna pod rotacijom ju je odvela na neurološki odjel. Ugrušak na mozgu, ugrušak u arteriji. Liječnici su nekako uspjeli izvaditi ugrušak iz mozga, međutim u arteriji je pukao, raspodijelio se na tri dijela i odmah direktno opet na mozak. U tom momentu oduzela joj se kompletna strana tijela. Iz mozga su joj pokušavali izvaditi ugruške na poseban način, neka vrsta pokusa, da joj spase mozak…”

Dalje govori o tome kako je jedan od kolega preminule medicinske sestre napao rukovoditelja svog odjela u bolnici kako ga više ne bi prisiljavali da se cijepi. Poziva se na izvor iz svoje obitelji koji radi na istom odjelu.

Tko je ženska osoba sa snimke, nije nam poznato. Iz onoga što govori, očito je kako nije ni član obitelji pokojnice ni njena prijateljica. Jasno je tek kako je navedena gospođa član obitelji nekoga tko radi u KBC-a Split i od kojeg je navodno čula sve to što nabraja. Pritom se gospođa ne osvrće na podatak da je ravnatelj iste bolnice izjavio kako cijepljenje nije uzrok smrti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2022 14:11