StoryEditor
Splitna pojišanu

Deseci mališana zabavili se na balunu, a o Dancima ovisi hoće li se zabavljati i dalje

Piše P.S.
19. rujna 2019. - 20:10

Gotovo dvjestotinjak mališana, onih najmlađih osnovaca od prvog do četvrtog razreda, okupilo se na nogometnom igralištu ispred Osnovne škole Pojišan. Nogometni klub Pomak organizirao je pokazni trening u cilju da dugoročno pokrene projekt “Open fun football school” iliti po “naški” otvorenu zabavnu školu nogometa.

– Riječ je o ideji da se djeca uključe u sport, konkretno nogomet, na sasvim zabavan način, bez ikakvog imperativa postizanja rezultata. Ideja je da projekt okupi veliki broj djece te da oni redovito dolaze na nogometne treninge radi sporta, ali posebno i zabave – kazao nam je Slobodan Subašić, trener iz Pomaka.

Projekt se provodi pod pokroviteljstvom organizacije CCPA (Cross Cultures Pro ject Association) iz Danske, a što je potrebno da sasvim zaživi?

– Bili smo na njihovim seminarima i ispunili do sada sve uvjete. Poslat ćemo im i snimke kako je izgledalo ovo danas na Pojišanu. Ukoliko nas u konačnici prime u svoj projekt, oni bi financirali troškove rada, a djeca bi potom besplatno sudjelovala u ovom projektu. Posebno moram naglasiti da je ideja da zajedno treniraju i dječaci i djevojčice – kazao je Subašić.

Ukoliko sve prođe kod danske organizacije, projekt će “ostati živ”. Za djecu iz “Pojišana”, a svakako i iz ostalih djelova Splita, bila bi to doista vesela vijest.

Izdvojeno

11. srpanj 2020 19:32