StoryEditorOCM
NeretvaGrad Ploče

Stablina će dobiti prvo dječje igralište i sportsko-društveni centar

Piše DV
5. travnja 2024. - 15:43

Stablina će dobiti novo dječje igralište, teren za bućanje, ali i objekt doma kulture, s teretanom, kaminom i ljetnom kuhinjom. Grad Ploče započinje ciklus investicija u Stablinu. Ovo pločansko naselje će na ljeto dobiti svoje prvo dječje igralište koje će se realizirati uz postojeće nogometno igralište, pred ulazom u zapadni tunel, a u doglednoj budućnosti će se izvesti puno veći projekt koji obuhvaća sve generacije građana.

Naime, u tijeku je izrada kompletne projektne dokumentacije za sportsko-društveni centar, prvi takav na širem području grada. U kontekstu planiranja dječjeg igrališta, na razini Grada odlučeno je da se projektnom dokumentacijom obuhvati širi prostor i dobije cjelovito rješenje organizacije prostora.

-Cilj je da kroz ovu investiciju Stablini osiguramo sadržaje koje nema i koji su potrebni građanima za kvalitetniji život. Dječje igralište će se izvoditi prioritetno, a za preostali dio zone je, nastavno na izrađeno idejno rješenje, ugovoren izrađivač glavnih i izvedbenih projekata. Cijeli kompleks ćemo realizirati fazno, u skladu s mogućnostima grada i dostupnim sredstvima financiranja, o čemu ćemo redovito obavještavati građane - rekao je gradonačelnik Mišo Krstičević.

30. travanj 2024 04:44