StoryEditorOCM
Splitbrisan prostor

A sad može? Preko noći nestao najpoznatiji klima uređaj u centru Splita ‘nasađen‘ na friško očišćeni zid Palače...

Piše Frano Kiso
30. siječnja 2024. - 19:31

Prošli mjesec gradska vlast se pohvalila kako je dovršena treća faza radova na sjevernom zidu Dioklecijanove palače, ali potpuno ironično, na slikama je bila vidljiva vanjska jedinica klima uređaja. No, danas je, eto - nema!

Nakon teksta našeg novinara, zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević se narugao što nismo ranije prozvali konzervatore i inspekciju koju financiraju porezni obveznici, a priložio je i slike sa Googlea na kojima se vidi da je klima otprije tamo stajala.

image
Tom Dubravec/Cropix

Može li luđe, može li gore, jadni Dioklecijan... Kad je napokon osvanuo friško očišćeni zid Palače, ukazalo se - ovo!

Dogradonačelnik je rekao i da nemaju tolike vojske komunalnih redara koje trebaju da bi se uklonile sve nepravilnosti na terenu te da će „rolo vrata, klima uređaji i slično doći na red tek u budućnosti nakon što se odradi ciklus uklanjanja ilegalnih reklama i olupina auta diljem grada”.

image
Tom Dubravec/Cropix

Naš se novinar zapitao po kojoj se osnovi određuje da je vanjska klima jedinica na svježe obnovljenom zidu Dioklecijanove palače manji prioritet za uklanjanje od štanda u Marmontovoj ulici ili štanda u Podrumima, no konkretan odgovor bilo je teško dobiti.

image
Tom Dubravec/Cropix

Izgleda da se saga o klimatizacijskom uređaju konačno približila kraju, a naš fotoreporter je zabilježio napokon u potpunosti očišćene zidine bez vanjske jedinice klima uređaja. Prema saznanjima Dalmatinskog portala, vlasnik ju je sam uklonio prije nego što su komunalci stigli do njega.

image
Tom Dubravec/Cropix

Još je nepoznato hoće li zbog svih tih radnji na UNESCO-vom spomeniku proći nekažnjeno, no sigurno će morati naći alternativne metode hlađenja tijekom vrućih ljetnih dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 02:49