StoryEditorOCM
Savjetidovoljno je malo

Za najukusnija jela od mljevenog mesa dodajte im ovaj sastojak: bit će puno ukusnija i sočnija, bez nezgodnog problema

Piše Spiza SD
14. travnja 2023. - 08:10

Mnogi rado kuhaju s mljevenim mesom jer je praktično i daleko brže govoro od mesa u komadu ili komadićima, no zbog pogrešaka završe s rezultatom koji je daleko od zadovoljavajućeg. Već smo vam pisali kako je velika pogreška u smjesu mljevenog mesa za polpete dodavati jaja, pa ovoga puta o tome nije riječ - potpuno suprotno, riječ je o dodatku kojeg bi bilo uputno staviti u mljeveno meso jer rješava jedan nezgodan problem: gumastu teksturu koja uvelike narušava jela poput umaka bolonjeze.

Mesu bi, za što bolji rezultat, trebalo dodati 1/4 žličice sode bikarbone na svakih 500 grama mljevenog, a potom smjesu ostaviti da odstoji 15-ak minuta. Nakon toga spremna je za korištenje. Pitate li se zbog čega je to sve potrebno, evo vam objašnjenje.  

Mljeveno meso, osobito juneti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 20:03