StoryEditorOCM
Savjetimoguće je

Meso mekano, sočno i ukusno baš svaki put, neovisno o načinu pripreme? Primijenite ove jednostavne trikove i ne brinite!

Piše Spiza SD
28. lipnja 2023. - 08:05

Kojeg li razočaranja kupiti lijep komad mesa, posvetiti mu se, čekati da se zgotovi a ono - tvrdo, žilavo i suho. Srećom, postoji nekoliko stvari koje se mogu poduzeti bez prevelike gnjavaže, a osigurat će da vam se ovakvo razočaranje ne ponovi. Iskušajte ova tri jednostavna rješenja i mesna će vam jela,bez obzira uključuju li kuhanje, pečenje ili dinstanje, biti sočna i meka. 

Limun

Limun vam je pravi saveznik kad pripremate meso, a sve što s njim trebate napraviti je - iscijediti mu sok. Sok potom prelijte po mesu i pustite ga da odradi svoje. Dosta će biti i 30 minuta.

image
Wang Chu/Imaginechina Via Afp

Enzimi

Voćni enzimi, kojima su osobito bogati ananas, smokve i mango, pobrinut će se da vam crveno meso prilikom pečenja i pirjanja ostane meko i sočno, a podarit će mu i lijepu aromu. Narežite voće na komade, po potrebi ga ogulite, te potom komade posložite po mesu dok se pirja ili peče. 

Kiseline

Voćne kiseline poput onih u jabukama i narančama osigurat će da meko bude meko i sočno bez po muke. Samo ih usitnite i pomiješajte s maslinovim uljem i začinima te dobivenom smjesom natrljajte meso. Alternativno, posegnite za jabučnim octom: malo ga razrijedite vodom, premažite meso, ostavite sat vremena da odradi svoje pa nastavite s pripremom kao i inače.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 23:25