StoryEditorOCM
Savjetiisprobajte

Mali dodatak za puno bolju pohanu piletinu: ne zahtijeva poseban trud, a uvijek pali. Bit će jako ukusnija i hrskavija

Piše Spiza SD
12. kolovoza 2023. - 08:10

Kad nemate inspiracije što za ručak, najlakše je ispohati malo piletine. Svi je vole, a nije ju teško napraviti. No želite li da vam piletina bude još ukusnija nego inače i da joj korica postane još hrskavija, trebat će vam jedan mali dodatak. Parmezan. 

Ova mala caka neće vas puno koštati niti će zahtijevati poseban trud, a rezultat će vas oduševiti. Ovaj trik je osobito učinkovit u pripremi pilećih fileta, kojima uvijek pomalo nedostaje okusa i sočnosti. Na ovaj će način biti savršeni.

Piletina pohana s parmezanom

Sastojci

600 g pilećih prsa
75 g svježih krušnih mrvica
50 g  brašna
10 g parmezana
1 jaje
ulje za prženje
sol

Priprema:

Narežite prsa na filete, svaki stavite na dasku, prekrijte papirom za pečenje pa lagano spljoštite uz pomoć valjka za tijesto ili na neki sličan način. Bitno je da su fileti po cijeloj površini podjednake debljine.

U jednu posudu stavite brašno i posolite ga, u drugoj posudi razmutite jaje, a u treću stavite krušne mrvice i parmezan.

Ispohajte piletinu i pržite je na zagrijanom ulju oko 3-4 minute sa svake strane pa svaki komad izvadite na kuhinjski papir da se dobro ocijedi.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 19:19