StoryEditorOCM
Receptiodličan za doručak

Puno bolje od bilo čega iz pekare: evo kako za 20 minuta ispeći zdravi ‘kruh‘. Ne treba vam brašno, a trud je zanemariv

Piše Mia Uzinić
12. ožujka 2024. - 07:05

Ima li išta gore od jutarnje strke i zbrke dok se spremate za posao? Priprema koliko-toliko zdravog doručka tada vam je zadnja stvar na pameti, baš kao i meni, pa često u najbližoj pekari kupim neko lisnato, nezdravo pecivo. Baš zato sam odlučila doručak pripremati uvečer, a da i vama olakšam jutarnje ludilo, s vama ću podijeliti svoj recept za kruh od banane: i to bez brašna i bez šećera!

image
Shutterstock

Prvo što vam treba su dvije banane, što zrelije to bolje! Ako imate samo svježe banane možete ih staviti u pećnicu na 180 stupnjeva dok ne potamne. Ogulite ih i zgnječite pa u njih dodajte jedno jaje, dvije žlice agavinog sirupa, dvije žlice bademovog maslaca i dobro promiješajte. 

Kada ste sjedinili sve "mokre" sastojke, u njih dodajte cimet, pola paketa kakao praha i žlicu sode bikarbone. Možete dodati i mljevene orahe, tamnu čokoladu, grožđice ili neki drugi dodatak. Sve dobro promiješajte i prebacite u posudu u koju ste stavili papir za pečenje. Pecite na 180 stupnjeva 20-ak minuta. Od jednog banana kruha imat ćete čak tri doručka pa ga je dovoljno napraviti dva puta u tjednu. Svakako preporučujem da pokušate. Dobar tek!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 12:38