
Svi znamo da su muffini idealan izbor hrane za druženja s obitelji, prijateljima ili kolegama. Zanimljiva alternativa ovim poslasticama su - slani muffini. Ova malena peciva od šunke, sira i kiselih krastavaca ostat će svježa i nekoliko dana nakon što ih pripremite, a najbolje od svega je da sve potrebne sastojke - već imate u frižideru.
Slani muffini
Sastojci (za 12 muffina):
dva jaja
žličica soli
150 mililitara jogurta
75 mililitara ulja
150 grama naribane gaude
150 grama narezane šunke
150 grama narezanih kiselih krastavaca
150 grama glatkog brašna
jedan prašak za pecivo
sjemenke sezama
Priprema:
U veću posudu razbijte jaja, dodajte sol i ručno ih ulupajte pjenjačom. U zdjelu dodajte jogurt i sve promiješajte. Ulijte i ulje te nastavite miješati kako bi se svi sastojci spojili.
Zatim u smjesu dodajte sir, šunku i kisele krastavce i dobro izmiješajte kuhačom. Na kraju u zdjelu ubacite još brašno i prašak za pecivo te sve ručno promiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
U kalup za muffine postavite 12 papirnatih košarica za muffine, a ako ih nemate, namastite kalup. U svaku košaricu prvo stavite po jednu i pol žlicu smjese, a nakon toga pažljivo rasporedite i ostatak. Pazite da se košarice ne napune do vrha.
Žlicu uronite u vodu te s njom zagladite muffine kako bi imali što ljepši oblik pa ih pospite sjemenkama sezama.
Pecite muffine u pećnici zagrijanoj na 190 Celzijusovih stupnjeva, otprilike 20 minuta.