StoryEditorOCM
Receptineočekivano, ali top

Ovo su najbolje kombinacije za zdravi smoothie: miksa se voće i povrće, ali važno je uključiti rajčicu, evo zašto!

Piše SD SPIZA
1. rujna 2023. - 10:18

Rajčice se mogu koristiti kao osnova za brojna jela: od umaka, juha i začina do hranjivih napitaka, pa čak i koktela. Ako mogu poslužiti za popularna rashlađena pića, poput soka od rajčice i Bloody Mary, možda one također zaslužuju mjesto i u vašim jutarnjim smoothiejima za doručak. S obzirom da rajčice spadaju pod voće i dalje biste pili 100 postotni voćni smoothie!

Smoothie od rajčice u osnovi ukusno i smrznuto jelo koje će vas dugo držati sitima. U moru online recepata postoji niz različitih verzija ovog smoothieja među kojima možete birati. Neki kombiniraju rajčicu, sok od rajčice, celer, mrkvu i razne začine, dok drugi dodaju više voća kako bi od rajčice i jagoda dobili mješavinu poput frapea. Obični smoothie od rajčice donosi pikantan okus, dok vam potonja opcija omogućuje da u mješavinu unesete elemente slatkoće.

Rajčice su zdrave za srce te mogu pomoći u smanjenju rizika od kardiovaskularnih bolesti i potencijalno smanjiti rizik od raka te dijabetesa. Također pružaju izvor esencijalnih vitamina i minerala kao što je antioksidans i vitamin C koji jača imunološki sustav, kao i kalij i folna kiselina. Ipak, smoothieji od rajčice nisu jedina neobična ili neočekivana kombinacija okusa domaćeg smoothieja koju možete pomiješati kako biste se napunili energijom za svoj dan. 

Tu je i citrusni smoothie od mrkve i đumbira koji miješa mrkvu i citrusne sastojke poput naranče i limuna s đumbirom i bananom. Ako to nije dovoljno da zaintrigirate vaše nepce, možda je smoothie od banane, kave, indijskih oraščića i kakaa vaša idealni odabir. Ili upotrijebite neko drugo botanički definirano voće koje jede kao povrće, avokado, i napravite smoothie od breskve, manga i avokada.

Za neortodoksni smoothie koji bi mogao dobiti nagradu za najunikatniji spoj, probajte smoothie od marelice i slanutka. Naravno, uvijek možete postati ludi znanstvenik u kuhinji i eksperimentirati s različitim voće, povrćem, sokovima, orašastim plodovima i začina dok ne pronađete slatko i/ili slanu varijantu koja je baš po vašoj mjeri. Ograničeni ste samo svojom maštom i dostupnim sastojcima pri ruci!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 07:58