
Od kad je zapuhala marčana bura opet smo se vratili zimskom jelovniku, ali ako ste danas rasoploženi za lagano riblje jelo koje vam neće teško pasti na stomak imamo pravi prijedlog. Riječ je o jelu za koje uopće nećete morati paliti "špaher", a recept za njega dao nam je splitski chef i Kauflandov ambasador Pero Savanović. Može vam poslužiti kao izvrsno predjelo ili kao lagan obrok, a super je opcija za poslužiti uz lijepo rashlađeno bijelo vino ili pjenušac.
Ceviche od kozica i manga
Priprema:
400 g kozica (očišćenih)
1 mango
1 ljubičasti luk
1 krastavci
8 cherry rajčica
1 peperoncin
1 avokado
1 naranča (sok)
4 limete (sok)
Cvijet soli, papar
Korijander (cilantro), ako nemate nasjecite peršin
4 tortilje (za serviranje)
Priprema:
Kozice ogulite, posolite i stavite u zdjelu. Prelijte sokom od naranče i limete. Dodajte luk, mango, avokado, cherry rajčice, krastavac i papričicu koju ste narezali na sitno. Dodajte nasjeckani korijander, pokrijte folijom i stavite u frižider na oko sat vremena da se kozice skuhaju u soku od limete i naranče. Servirajte u čaše koje ste ukrasili sa soli i limetom.
Uz to poslužimo tortilje koje smo narezali i ispekli u dubokoj masnoći. Izvadili na papirnati ubrus i posolili.
Ceviche je peruansko jelo koje se obično priprema od svježe sirove ribe sušene u svježim sokovima citrusa, najčešće limete ili limuna. Također se začini ajolijem, čili papričicama ili drugim začinima, a dodaju se i julienirani crveni luk, sol i cilantro