StoryEditorOCM
Receptiosvježenje

Fantastična kombinacija toplih i hladnih sastojaka: Pečene breskve sa sladoledom pravi su ljetni desert

Piše SPIZA SD
26. kolovoza 2023. - 13:21

Pečene breskve sa sladoledom jednostavna su slastica, a posebno se ističu jer su spoj toplih i hladnih sastojaka koji ujedno nude osvježavajući i kremasti okus.

Osim jednostavne pripreme, ovaj recept ne zahtijeva previše sastojaka.

Sastojci:

breskve

orašasti plodovi

sladoled

zaslađivač po želji

Priprema:

Prvo zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva. Dok se pećnica grije, prerežite breskve na dvije polovice. Nakon toga ih redajte u tepsiju na papir za pečenje. Breskve potom treba posuti šećerom ili nekim drugim zaslađivačem po želji. Možete ih čak premazati i medom.

Međutim, možete preskočiti dodavanje zaslađivača. Ono što ovoj slastici daje poseban okus svakako su orašasti plodovi. Možete dodati različite orašaste plodove, samo je bitno da ih prethodno nasjeckate.

Nakon dodavanja orašastih plodova breskve stavite u pećnicu i pecite oko pola sata na 150 stupnjeva. Kad budu gotove, ostavite ih nekoliko minuta da se ohlade, a zatim svaku breskvu poslužite s kuglicom omiljenog sladoleda, piše klix.ba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 16:22