StoryEditorOCM
Receptimoguće je

Donosimo recept za domaći maslac sa samo jednim sastojkom, a priprema traje svega 20 minuta

Piše MOZAIK SD
10. travnja 2023. - 19:13

Sa samo jednim sastojkom moguće je napraviti maslac poput kupovnog, a pritom ćete dobiti ukusniju verziju i uštedjeti više novca.

Nedavno se društvenim mrežama proširio jednostavan recept za maslac koji svatko može napraviti kod kuće, a sastoji se od jednog sastojka, slatkog vrhnja za šlag. Da bi situacija bila još jednostavnija, njegova priprema traje između 15 i 20 minuta, piše klix.ba.

Za njegovu pripremu osim vrhnja za šlag potreban je i mikser. Olakotna okolnost bi bila ako imate samostojeći mikser, iako ni sa standardnim mikserom nećete dugo miješati.

Sve što trebate učiniti je uliti kremu u zdjelu i miksati velikom brzinom između 15 i 20 minuta. Prilikom miješanja primijetit ćete nekoliko faza u kojima se sastojci odvajaju unutar posude.

Iako je u videu u završnom dijelu navedeno da je maslac potrebno dodatno oprati u hladnoj vodi kako bi se s maslaca isprali ostaci mlijeka, taj korak možete preskočiti. Potrebno ga je samo oblikovati i spremiti u papriku za pečenje. Preporučljivo je držati u hladnjaku najviše 15 dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2023 07:57