StoryEditorOCM
TV&Realitymedicinska drama

Rastužili su obožavatelje! Došao je kraj hvaljenoj seriji koja je osvojila gledatelje diljem svijeta

Piše Ana Samodol/Gloria
17. siječnja 2024. - 09:10

Kako donosi Variety, sedma sezona poznate američke serije "The Good Doctor" bit će posljednja, a finalna sezona počet će s prikazivanjem na ABC-u 20. veljače, piše Gloria.

Serija je medicinska drama temeljena na istoimenoj južnokorejskoj seriji. U Americi je premijerno prikazana na kanalu ABC 2017. godine te je gotovo odmah postala izrazito popularna među gledateljima.

Glavni lik je mladi kirurg Shaun Murphy, kojeg glumi Freddie Highmore, a najbolje ga pamtimo iz filma "Charlie i tvornica čokolade". Doktor Shaun je autističan genij koji stvari vidi drugačije od svojih kolega te uvijek uspije riješiti medicinski misterij. U rodnom Wyomingu imao je tešku prošlost pa se stoga odlučio preseliti u Kaliforniju i tamo se zaposlio u prestižnoj San Jose St. Bonaventure bolnici.

Za spomenutu ulogu, 2018. godine Freddie je bio nominiran za Zlatni globus za najboljeg televizijskog dramskog glumca. Iako mu je nagrada izmakla, gledatelji itekako vole seriju.

"Uloga doktora Shauna Murphyja je bila velika privilegija u mojoj karijeri. Zahvalan sam talentiranim i ljubaznim kolegama te piscima koji su omogućili da ova serija bude savršena", rekao je Highmore. Od serije su se također oprostili i producenti serije David Shore, Erin Gunn i Liz Feldman.

"Jako smo ponosni na posao koji smo učinili. Radujemo se što ćemo našim dragim obožavateljima i talentiranim glumcima pružiti kraj serije kakav zaslužuju".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 19:36