StoryEditorOCM
ShowbizAFERa, PA BLISKOST

Tek s 13 godina Joseph je doznao tko mu je otac koji ga nije želio! Radi mišićavog mladića, koji je tatina slika i prilika, pukao je brak slavnog glumca. Sad se ne odvaja od sina

Piše M. Č.
13. listopada 2022. - 19:05

U 31. sezoni američke verzije "Plesa sa zvijezdama", koja je započela 19. rujna, među zvijezdama koje se pokušavaju iskazati na plesnom podiju je i Joseph Baena.

Na prvu mnogima to ime možda ne znači ništa, no riječ je o 25-godišnjem izvanbračnom sinu slavnog Arnolda Schwarzeneggera.

image
/Profimedia

Poput oca, Joseph je bodybuilder, glumac i fitness model, a tome je odnedavno dodao i bavljenje nekretninama.

I kad je ples u pitanju može se ugledati u slavnog oca, mnogima je zasigurno u sjećanju ostalo Arnoldovo umijeće plesanja tanga u filmu "Istinite laži".

Iako se za muškarce takvog fizičkog izgleda vjerojatno ne bi reklo da su vješti na plesnom podiju, Arnold zapravo voli plesati i u privatnom životu.

Koliko je Joseph vješt vidjet će se tijekom "Plesa sa zvijezdama", natjecatelji ulaze u peti tjedan i on je još uvijek među njima.

image
Image Press Agency/Nurphoto Via Afp

Iako ukupno ima petero djece, izvanbračni Joseph je zapravo onaj koji fizički najviše liči Schwarzeneggeru.

Tek sa 13 godina Joseph je doznao tko je njegov pravi otac, bilo je to dan nakon što je Schwarzenegger okončao mandat na poziciji guvernera Kalifornije, ali je odlučio da neće koristiti njegovo slavno prezime.

Dogodilo se to nakon što je Schwarzenegger priznao da je Joseph njegov sin iz afere s kućnom pomoćnicom Mildred Baena dok je bio u braku s Marijom Shriver.

Mildred je za obitelj Schwarzenegger radila 20 godina i otišla je u mirovinu 2011. godine. Bila je trudna s Josephom u isto vrijeme dok je Maria bila trudna s njezinim i Arnoldovim najmlađim djetetom, a Mildred je sina rodila samo nekoliko dana nakon što je Maria rodila sina Christophera.

Schwarzenegger je kazao da je prošlo sedam-osam godina dok nije doznao da je dobio sina s kućnom pomoćnicom, a dogodilo se to kad je shvatio da dječak jako liči na njega.

image
Afp

Preuzeo je financijsku odgovornost za dječaka i nastavio se brinuti za njega, a 2010. je za Mildred i Josepha kupio kuću s bazenom u Bakersfieldu u Kaliforniji.

Mildred je porijeklom iz Gvatemale, a sa svojim suprugom Rogeliom razišla se nekoliko mjeseci nakon Josephovog rođenja.

Zahtjev za razvodom podnijela je 2008. godine, a Rogelio je tvrdio kako je dječakov rodni list falsificiran te da planira tužiti Schwarzeneggera za sudjelovanje u lažiranju javnog dokumenta, što je u Kaliforniji ozbiljno kazneno djelo.

image
Nicholas Kamm/Afp

Skandal je okončao Arnoldov brak s Marijom Shriver, nećakinjom američkog predsjednika Johna F. Kennedyja, ali i sve njegove nade da bi se eventualnim izmjenama ustava mogao natjecati za američkog predsjednika.

Arnold i Maria dogovorili su zajedničko skrbništvo nad dvoje mlađe djece, a njihov je razvod finaliziran 2021. godine, desetljeće nakon što se raspao brak dug četvrt stoljeća.

image
Image Press Agency/Nurphoto Via Afp

U lipnju ove godine sud je presudio da Maria Shriver ima pravo na polovicu ušteđevine bivšeg muža koju je stekao od 1986. do 2011., uključujući i mirovinu.

Trebalo je vremena da Arnold, čije se bogatstvo procjenjuje na oko 450 milijuna dolara, ostvari kvalitetniju vezu s Josephom, ali danas puno vremena provode zajedno, najčešće ih se može vidjeti kako vježbaju u fitness centru, a otac svom izvanbračnom sinu pomaže i u glumačkoj karijeri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2023 19:24