StoryEditorOCM
ShowbizPATILA JE

Poznata glumica često govori o svojoj mentalno bolesnoj sestri: ‘Željela sam otići u školu i nekoga isprašiti‘

Piše SCENA SD
25. rujna 2023. - 13:07

Svatko ima heroja, a heroj Eve Longorije je njezina starija sestra Liza, koja je rođena prerano i ima mentalni nedostatak sličan Downovom sindromu, kako je glumica objasnila u talk showu Loose Women 2017. Eva se divi sestrinoj otpornosti, njezinoj suosjećajnosti, i njenom potpunom "nedostatku filtera", odnosno beskompromisnoj iskrenosti.

Glumica je poznata po ulozi Gabrielle Solis u televizijskoj seriji ABC-ja "Očajne kućanice" od 2004. do 2012. godine često i vrlo rado u javnosti govori o svojoj sestri. Govoreći o njoj, ne krije ponos ističući uvijek samo riječi hvale.

"Bio je blagoslov gledati je kako svladava svaku prepreku — kako veže cipele, oblači košulju, izlazi na ulazna vrata. Pa ipak, još uvijek je imala posao i sama bi dolazila kući autobusom i pomagala oko večere. Mogli ste samo zamisliti s kakvim je preprekama nailazila svake minute u danu.” priznala je.

Longoria je jednom prilikom podijelila inspirativnu priču o svojoj sestri, opisujući incident u kojem joj je netko ukrao jaknu dok je bila u srednjoj školi.

“Sjećam se da sam bila tako ljuta. Željela sam otići u školu i nekoga isprašiti. Idem pronaći tu osobu", rekla je." Otišla sam do Lize i pitala je: ‘Tko ti je ukrao jaknu?’ A ona je rekla da je to učinio netko kome je sigurno bilo hladno. I naučila me suosjećanju. Nikada nije vidjela niti vidi zlo u bilo kome. Samo misli da je to nekome trebalo više nego njoj," ispričala je.

Zaklada ‘Evini heroji‘ posvećena je pružanju podrške djeci s različitim poteškoćama u razvoju. Eva je posvećena tome da djeca koja se suočavaju s izazovima sličnim onima kroz koje je prošla njezina sestra imaju priliku za bolji i kvalitetniji život. Njezina predanost radu ove zaklade pokazuje njezinu nevjerojatnu hrabrost, volju i duboko suosjećanje za druge.

Burno razdoblje u životu slavne glumice uslijedilo je i prije par godina, nakon saznanja da joj je druga sestra, Elizabeth, oboljela od raka dojke. "Danas o tome razmišljam potpuno drugačije. Mojoj sestri dijagnosticiran je rak u prvom stadiju, imali smo sreće. Ali jedna od tri žene kojima se dijagnosticira rak je u fazi u kojoj se proširio po cijelom tijelu. U to vrijeme Nisam znala ništa o raku dojke da i on metastazira pa je važna prevencija, odnosno pravovremeni pregledi", pojasnila je glumica.

Eva Longoria zbog svog je skandaloznog ljubavnog života dugo bila izrazito medijski praćena, posebice nakon što su joj prva dva braka završila razvodom. Glumica ističe da ne žali što je "šetuckala" do oltara jer su je prethodni bračni partneri pripremili za sreću koju je pronašla u suprugu Joséu Bastónu.

image
Loic Venance/Afp

Priznala je u nedavnoj epizodi svog podcasta, Connections with Eva Longoria sa autoricom Isabel Allende, da su njezina prva dva braka bila prožeta "ljubomorom". Longoria je rekla: “Sjećam se da sam bila tako ljubomorna i da ti je želudac konstantno izvrnut. To je najgori osjećaj. Zašto bi itko želio taj osjećaj?”

Bila je u braku sa zvijezdom sapunice Tylerom Christopherom od 2002. do 2004. i bivšim NBA sportašem Tonyjem Parkerom od 2007. do 2011. Nakon što je neko vrijeme pauzirala, zajednički joj je prijatelj predložio da izađe na večeru sa svojim sadašnjim suprugom.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 13:18