StoryEditorOCM
ShowbizMODNI BREND ARILEO

Nova kolekcija vjenčanica omiljenog dizajnera je tu, kreirao je haljine za najvažniji dan Hani, Gruici, Zaninovićki...

Piše Ivana Prgomet
6. veljače 2024. - 14:07

Splitski modni brend Arileo lansirao je novu kolekciju vjenčanica, ovaj put inspiriranu pedesetim godinama prošlog stoljeća.

- Kolekcija odiše čarolijom prošlih vremena, ali istovremeno materijalima daje minimalizam i moderno doba. Resice, mašnice, lepršavost, su detalji koji daju autentičnost i prepoznatljivost. Kolekcija je namijenjena mladenkama koje vole opuštenost ali dizajnerski rješenja koje ima neki light motiv - kaže nam Jurica Pirić koji sa suprugom Marijom stoji iza brenda Arileo.

image

Arileo

Milica Dolić

Arileo vjenčanice imaju svoje obožavateljice u Dalmaciji više od dvadeset godina. Skloni jednostavnim krojevima detalji su ono što čine vjenčanice upečatljivima.

- Naglasio bih da bez obzira na sami početni kroj dizajn se prilagođava mladenki i vjenčanica se personalizira prema njoj. Ako mladenki ne pristaju određeni detalji oni se promijene prema njenom karakteru i građi tijela. Individualni pristup mladenki u odabiru modela nam je primaran. Osim toga, detalje iz prošlih kolekcija mogu iskoristiti za određenu mladenku - govori nam Jurica Pirić. 

image

Arileo

Milica Dolić

Kreirao je vjenčanicu za najvažniji dan Hane Huljić za svadbu se Petrom Grašom prije dvije godine. Jurica Pirić nam priznaje da je bio pod velikim pritiskom. 

- Sve je bilo usredotočeno na tu svadbu, a diskrecija mi je jako bitna. No uživao sam raditi vjenčanicu za Hanu jer ona je predivna osoba koja zaslužuje sve najbolje u životu. Nakon toga bilo je mnogo upita za naše vjenčanice - govori nam Pirić, koji je dizajnirao i vjenčanice za Anu Gruicu koja se prvo pred matičarem udala za dr. Borana Uglešića na Šolti, zatim za Luciju Zaninović... 

image

Vjenčanje Hane Huljić i Petra Graše 2022.

Josko Šupić/Cropix

Osim toga modni brend Arileo dizajnirao je haljine za vjenčanje brunejskog princa Abdula Mateena koji je oženio Anishu Kalebić čiji su roditelji Dalmatinci, odnosno otac joj je sa Šolte, a majka s Čiova. Arileo je za tu prigodu kreirao četiri haljine poštujući dress code vjenčanja koji je glasio da haljine moraju biti decentne i zatvorene.

- I to je bio jedan velik izazov, ali ujedno i čast jer je hrvatski dizajn sudjelovao na jednom tako važnom kraljevskom vjenčanju - zaključio je Pirić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 16:00