StoryEditorOCM
Životdobar ulov

Želite imati top vjenčanicu, a muka vam je od cijena? Naša novinarka je pronašla luksuzne modele: ne prelaze 130 eura!

Piše Vanesa Tenžera
10. veljače 2024. - 15:32

Osim stupanja u brak, dan vjenčanja za žene i djevojke predstavlja i ispunjenje dječjih snova i maštarija - to je dan u kojem se žene pretvaraju u princeze, a zbilja u bajku - no basnoslovne su i cifre potrebne za tu transformaciju. 

Pored regularnih troškova koje organizacija vjenčanja iziskuje, a zatim i frizerskog tretmana, profesionalne šminke, ugradnje noktiju i trepavica,  tu je i vjenčanica - haljina koju ćete odjenuti samo za jednu prigodu, no uspomene poput fotografija u njoj, trajat će mnogo duže. To je povod mnogim djevojkama da daju pozamašnu svotu novca na taj odjevni predmet, no moguće je izgledati poput princeze i s puno manje utrošenog novca. 

Premda su skuplje vjenčanice većinom garancija za kvalitetu, ni one jeftinije neće vas iznevjeriti, a vjerujemo da nije sve ni u vjenčanici - goste će bez daha ostaviti radost kojom mladenka na svoj poseban dan zrači. 

Ukoliko niste u prilici da samo pokažete prstom, ne gledajući na cijenu, ili pak niste štedjeli za ovaj dan kako bi si mogli omogućiti dizajnersku vjenčanicu od nekoliko tisuća eura, ne trebate očajavati - za male novce možete kupiti vjenčanicu koja će izgledati jednako dobro i ništa manje svečano.

Za vas smo se bacili u potragu za najboljim vjenčanicama do 130 eura, odnosno, nekadašnjih tisuću kuna, a ako ste mislile da one ne postoje, ili da ne postoje glamurozni modeli po toj cijeni, uskoro ćete se razuvjeriti. 

Fashion Nova 

Američki modni brend stekao je globalnu popularnost poslijednjih nekoliko godina zahvaljujući otkačenim modnim predmetima i kolaboracijama s mnogim influencerima i zvijezdama. Fashion Nova prvenstveno se fokusira na trendi i pristupačnu odjeću, uključujući ležernu odjeću, haljine za zabave i druge modne artikle.

Iako nude niz svečanih haljina prikladnih za događaje kao što su maturalne ili koktel zabave, i praktički, nisu specijalizirani za tradicionalne vjenčanice ili haljine za vjenčanje, na njihovoj smo stranici pronašli barem deset modela koji podsjećaju na dizajnerske vjenčanice u kojima se zaista, vrijedi udati (možda i dvaput?). 

Današnje vjenčanice stilski su se dosta odmaknule od onih prije tridesetak godina, pa su danas moderne i poželjne manje pompezne, jednostavnije i nešto uže vjenčanice, a Fashion Nova nudi barem desetak takvih modela. Izvrsna je vijest i ta da malo koji model prelazi cijenu od 130 eura.

1. Naomi Satin Maxi Gown 

Izrađena od  satena, ova haljina obavija tijelo  glatkom, sjajnom tkaninom, iscrtavajući svaku oblinu s izuzetnom finoćom. Silueta u stilu "mermaide tube" graciozno grli figuru, naglašavajući ženstvene obline i istovremeno dopuštajući slobodu kretanja. 

image
Screenshot/fashion Nova/

Srcoliki izrez haljine dodaje dašak romantike i privlačnosti, uokvirujući dekolte mekim, zakrivljenim linijama koje nagovještavaju klasičnu ljepotu i ženstvenost. Nabrano poprsje dodatno pojačava ovaj učinak, dodajući dimenziju i teksturu. 

CIJENA: 65.13 EUR

2. Grand Entrance Gown 

Izrađena od mješavine poliestera i spandexa, Maxi haljina sa šljokicama uključuje rastezljivu tkaninu u svojoj konstrukciji, što omogućuje fleksibilnost i slobodu kretanja bez gubitka stila ili elegancije.

image
Screenshot/ Fashion Nova/

Vjenčanica A kroja s karakterističnim "sweetheart" izrezom, podstavljenim košaricama grudnjaka, sirena krojem i ukrašenom suknjom od tila s volanima, skrivenim stražnjim patentnim zatvaračem i rastezljivom tkaninom, odražava bit raskoši i očaravanja. 

CIJENA: 93.13 EUR

3. Angela Halter Gown

Sa svojim halter dekolteom, obrubom od kamenčića, podstavljenim košaricama grudnjaka sa žicom, "sweetheaert" izrezom i mrežastim izrezom, ova haljina utjelovljuje bit vjenčanog sjaja.

image
Screenshot/fashion Nova/

Ispod eterične ljepote blještavih kamenčića, leži temelj potpore i udobnosti, koju pružaju podstavljene košarice grudnjaka sa žicom. Ove značajke osiguravaju laskavo pristajanje koje naglašava poprsje dok pruža strukturu i potporu, omogućujući mladenki da se kreće s samopouzdanjem i gracioznošću na njezin poseban dan.

CIJENA: 121.07 EUR 

Budući da je Fashion Nova američki brend, naručena se odjeća ipak treba čekati neko vrijeme - no dobra je vijest da možete birati između standardnog i ekspresnog slanja pošiljke: za standarno slanje platiti ćete ovisno o iznosu računa: ukoliko je vrijednost do 125 dolara, odnosno, 116 eura,  poštarina će iznositi iznositi 12 eura, a vaša će odjeća stići u roku od 13 do 16 dana. Za narudžbe iznad 116 eura, ne plaćate dostavu, no ukoliko se odlučite na ekspresno slanje pošiljke, vaša će odjeća stići u roku 3 do 5 dana, no poštarinu ćete platiti 23 eura. 

E odjeća

Ženska haljina s tilom 

Online trgovina nudi modno izobilje, a u bogatstvu odabira moguće je pronaći i prigodnu vjenčanicu - ovo je ujedno i najjeftinija haljina koju smo pronašli, a koja bi mogla poslužiti kao idealna vjenčanica ukoliko će se vaše vjenčanje održati u toplijim mjesecima. 

Svojom voluminoznom siluetom i prozračnom teksturom, ova haljina s tilom dočarava bit otkačene ljepote i opuštenijeg odabira haljine. Korzet i strukirani dio savršeno će oslikati siluetu i dati senzualnost u izgledu. 

image
Screenshot/eodjeca/

Obzirom da je cijena izrazito niska, nije sa sigurnošću reći o kvaliteti, stoga ne treba očekivati kvalitetu dizajnerske vjenčanice, no haljina je zaista simpatična i idealna za one koji planiraju ostati pri budžetu. 

Plaćati možete i pouzećem, cijena dostave je 6 eura, a haljina vam stiže na adresu u roku 5 do 7 radnih dana.

CIJENA: 22.94 EUR

About You 

Iako vjenčanice mogu biti značajna investicija, About You nudi opcije po različitim cijenama, što ga čini dostupnim mladenkama s različitim budžetskim ograničenjima. Česte su i rasprodaje, promocije a dostupan je i niz robnih marki kako bi zadovoljili različite financijske zahtjeve.

Kupnja vjenčanice može biti dugotrajan proces, stoga About You pruža pogodnost online kupnje, omogućujući mladenkama da pregledavaju njihovu kolekciju iz udobnosti vlastitog doma. To može uštedjeti vrijeme i učiniti proces odabira haljine učinkovitijim, posebno za mladenke koje imaju pretrpan raspored. Mi smo na platformi pronašli nekoliko modela koji "upadaju" u naš budžet, no jedna nam je posebno zapala za oko. 

Y.A.S večernja haljina "Lumen"

U carstvu vjenčane mode, vjenčanica služi kao oličenje elegancije i romantike. Ova satenska vjenčanica, ukrašena složenim detaljima kao što su V-izrez, drapirani nabori, pokriveni rubovi i elastični struk, nadilazi trendove i nudi bezvremensku sofisticiranost. Sa svojim dubokim dekolteom, sposobnošću vezanja  i glatkom tkaninom s elastičnim ulošcima, ova haljina simbolizira savršen sklad između klasičnog šarma i moderne privlačnosti. 

Haljina odiše aurom raskoši i profinjenosti, karakterizirana luksuznom tkaninom i pedantnim dizajnom. V-izrez uokviruje mladenkin dekolte gracioznošću i privlačnošću, dodajući dašak sofisticiranosti cjelokupnoj silueti. 

CIJENA: 105 EUR

Zalando

Ponuda na ovoj platformi za naš je cjenovni rang nešto uža - na Zalandu se pretežno nalaze nešto skuplje vjenčanice. Iako Zalando prvenstveno može sadržavati skupe vjenčanice, važno je napomenuti da platforma također nudi niz cjenovnih bodova kako bi zadovoljila različite preferencije kupaca i proračune.

Osim toga, povremene rasprodaje, promocije i popusti mogu pružiti priliku mladenkama da pronađu pristupačnije opcije unutar Zalandove kolekcije vjenčanica, no jedan nam model izrazito pristupačne cijene nije promaknuo. 

Bec + Bridge Spencer Strapless Maxi svečana haljina

Pronalaženje savršene vjenčanice koja kombinira pristupačnost s elegancijom može biti zastrašujući zadatak. Međutim, to je u potpunosti uspjelo ovoj vjenčanici s poželjnim karakteristikama poput kopčanja patentnim zatvaračem, jednoličnog uzorka,  izrađene od 100% viskozne satenske tkanine. 

image
Screenshot/zalando/

Pristupačna vjenčanica od viskoznog satena predstavlja skladan spoj bezvremenske elegancije i praktičnosti, izrađena s pažnjom na detalje i kvalitetnom izradom. Zakopčavanje patentnim zatvaračem omogućuje jednostavnost nošenja, osiguravajući da mladenka bez napora može uvući svoju haljinu. 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 09:54