StoryEditorOCM
ShowbizGUŠTI SU GUŠTI

Najtraženiji hrvatski glumac se požalio: U mjesec dana sam skinuo 16 kila, Tom Cruise u tri mjeseca 12. O njemu svi pisali, kod mene to nitko nije zamijetio!

Piše Nevio Pintar/ Gloria
3. veljače 2022. - 17:19

Goran Navojec ima sve ono o čemu naši glumci sanjaju, a samo za Gloriju otkrio je koliko mu privatni život trpi zbog posla i kada je uspio najviše smršaviti, piše Gloria.

Najtraženijeg hrvatskog filmskog glumca imamo prilike gledati u televizijskoj seriji "Mrkomir", a već sljedećeg tjedna izlazi nova sezona "Nestalih", još jedne nagrađivane serije u kojoj ima važnu ulogu.

Iako mu na profesionalnom planu već godinama cvatu ruže, a čini se kako isto vrijedi i za ljubavnu vezu s kolegicom Marijom Škaričić, Goran Navojec se kod kuće već godinama muči vodeći borbu protiv viška kilograma, a otkrio nam je i kako to izgleda.

Glumite li bolje na pun ili na prazan želudac?

Sve bolje radim na pun želudac. Čak i rukomet sam bolje igrao kad sam bio sit nego gladan.

Imate li najdraže jelo?

Nemam neko najdraže jelo, ali od djetinjstva sam veliki ljubitelj pohanog i pirea, tome sam se najčešće radovao. Meni je hrana kao i glazba - nemam neki određeni stil. Posao me vodio diljem cijele zemaljske kugle i probao sam razne stvari, ali ako se moramo vratiti na neko konkretno jelo, neka to bude pohano, pire i zelena salata.

image
Arhiva/ Cropix

Jeste li ikad bili na dijeti?

Stalno sam na dijeti, ali već se pokazalo da mi dijeta ne može ništa. Toliko puta sam joj dao priliku, a ona je jednostavno nije iskoristila. Nikad nisam bio opterećen izgledom, no s obzirom na to da mojoj generaciji istječe garancija, doktori mi znaju reći da bih stvarno trebao malo povesti računa o tome što jedem.

Nekoliko puta sam jako puno kila morao skinuti radi posla, a kako brzo ode, tako se, nažalost, još brže vrati. Prije sam se ponosio tim, a danas sam možda malo žalostan zbog toga, ali - previše je moja prava mjera.

Kad ste se tesali zbog uloge, koliko ste najviše skinuli?

Najviše sam skinuo za ulogu u filmu “Vukovar se vraća kući” Branka Schmidta. Mislim da sam tu u mjesec dana skinuo oko 16 kila. U isto vrijeme je bilo po svim novinama na svijetu da je Tom Cruise uz svog kuhara, nekog kineskog superfrajera, za 'Intervju s vampirom' skinuo u tri mjeseca 12 kilograma.  A ja u mjesec dana skinuo 16 i nitko to nije zamijetio. Eto, na Cruisea se dijeta prima za razliku od mene."

Koliko zbog vaših profesionalnih angažmana trpi vaš privatni život?

I kad se snima u Zagrebu, minimalno radiš 12 sati dnevno. Najčešće je to dizanje u pet ujutro, pokupe te u šest, odeš u šminku i garderobu, ali to se ne računa u radno vrijeme. Tek kad je cijela ekipa na okupu, počinje teći tih 12 radnih sati i kad nakon toga dođeš kući, onda stvarno čupaš zadnje atome energije da se posvetiš svojim bližnjima.

Kad je u pitanju neki serijal s velikom količinom teksta, onda ti predstoji još barem 2 - 3 sata spremanja za sutrašnji dan. Drugi ekstrem je da vrlo često ne snimaš u gradu gdje živiš, pa kad imaš slobodan dan, onda pobjegneš vidjeti dijete. Otkad sam otac, neke stvari sam odbio i zbog toga da bih više bio sa svojim djetetom.

Zašto izbjegavate govoriti o svojoj vezi s kolegicom Marijom Škaričić?

Ne osjećam se ugodno odgovarati na takva pitanja. Odnos sa svim voljenim osobama pripada dubokoj intimi i mislim da ga iznošenje u medije samo devalvira. Svaki čovjek na svijetu zna, i koji je u novinama i koji čita novine, da je ljubav prema svojim najbližima nemoguće pretočiti u riječi, a kamoli u slova. Jer novine su ipak slova na papiru, objavila je Gloria.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. rujan 2023 18:58