StoryEditorOCM
Showbizpet arena

Kad vidite koliko je Prijović zaradila, frapirat ćete se, a profitirali su i taksisti: ‘Vozio sam Slavonke za 4000 €‘

Piše SCENA SD
8. prosinca 2023. - 11:18

Aleksandra Prijović ima 28 godina i rekorderka je u popunjavanju Arene Zagreb. Njoj je uspjelo održati pet koncerata u šest dana, na kojima je okupila oko 90 tisuća ljudi. Mnogi su se zapitali koliko je ‘Prija‘, kako joj tepaju obožavatelji, zaradila na tim nastupima te koliko ju je sve to koštalo. 

Kako piše portal 24 sata, Prijović je samo od prodaje ulaznica uprihodila 2,780.000 eura. Tu su i troškovi zakupa Arene, scenografija, svjetla, bend... Prema cjeniku zagrebačke Arene, zakup prostora za pet koncerata platila je oko 120 tisuća eura. Kako piše na stranici Arene, dvorana može primiti 22 tisuće posjetitelja, no na koncertima Aleksandre Prijović 150 barskih stolova smanjilo je tu mogućnost.

Procjenjuje se da je svake večeri na njezinim koncertima bilo prisutno oko 18 tisuća obožavatelja, prenosi Jutarnji list. 

 Od njezinih koncerata profitirali su i taksisti. Obrtnici iz Slavonije obožavateljima su dali odličnu ponudu - pokupe ih na kućnoj adresi, dovezu do Arene Zagreb, a onda ih vrate kućama. Sve to za 50 eura, piše 24 sata.

image
Ranko Suvar/Cropix

Cijene za grupe kretale su se oko 50 eura. Tako bi za 16 putnika po koncertu ovaj obrtnik zaradio 800 eura. U pet dana zarada je bila oko 4000 eura, a kad se oduzme trošak goriva, u džep bi pospremili 3500 eura.

Turistička agencija Potepuh iz Međimurja u svom je prijevozu otišla korak dalje - nudili su piće dobrodošlice i kuhano vino te party atmosferu.

Zaštitari, garderobijerke i konobari u Areni također su dobro zaradili. Na garderobama je radilo 50 osoba, zaštitara je bilo 200, a konobara 180.

"Bilo je dosta napojnica", rekle su djevojke iz garderobe za 24 sata, prenosi Jutarnji list

Iz Turističke zajednice grada Zagreba poručili su da je tijekom razdoblja od 1. do 5. prosinca broj dolazaka u odnosu na prošlu godinu bio veći za 22 posto, a broj noćenja veći za 14 posto.

Aleksandra Prijović tijekom koncertnog tjedna s obitelji, prijateljima i bendom odsjela je u hotelu Esplanadi. Noć u njihovu Deluxe apartmanu iznosi oko 400 eura. Pa, kad se sve oduzme i zbroji, piše 24 sata, Prija je zaradila oko 2,5 milijuna eura. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 13:31