StoryEditorOCM
Showbizmladi pobjednik

Javio nam se Masterchef Luka iz Neorića: ‘Ovo ću pamtiti zauvijek!‘ Dao nam je i recept za Novu godinu, lako se sprema

Piše Vinko Paić
30. prosinca 2023. - 09:24

Luka Veić, 19-godišnji mladić iz Neorića, sinoć je postao pobjednik gledanoga kulinarskog showa Nove TV MasterChef. Luka je do pobjede, prestižnoga pehara i nagradu od 30 tisuća eura došao u odmjeravanju snaga sa Sarah Mikulec.

Kako ste se osjećali kad ste u velikom finalu Masterchefa čuli upravo svoje ime kao pobjednika sezone?

- U trenutku proglašenja nadvladali su ponos i sreća, bio je to trenutak koji ću pamtiti za cijeli život. To je bio neki nestvaran osjećaj i kada sam vidio Saru koja je sretna zbog mene bio sam jako ponosan i na nju.

najteži i najdraži trenuci

Jeste li se iznenadili ili ste potajno priželjkivali pobjedu?

- Naravno da smo svi priželjkivali i htjeli pobijediti, ali u svemu tome nije mi bilo tako realno da se meni ostvari nešto toliko veliko. Od početka sam vjerovao da ja to mogu i da se za svoje ciljeve treba boriti.

S obzirom na to da je finale snimljeno, je li vam bilo teško tajiti od obitelji i prijatelja da ste pobijedili u showu?

- Jedan od najtežih dijelova ovoga showa je to što ne možemo otkriti tako veliku stvar do zadnje epizode, pa ljudima koji su ti bliski ne možeš odmah reći što to dogodilo.

Kako su oni reagirali kad su doznali?

- Bilo je dosta različitih reakcija od svakoga, ali neki su plakali, neki su bili presretni i mislim da je dosta njih jako ponosno.

image

Sa Sarah Mikulec u finalu

Nova Tv/

Na što planirate potrošiti osvojeni novac?

- Jedan dio ću potrošiti na putovanje, a drugi ću uložiti u svoj posao i neke već postojeće projekte.

Koji vam je trenutak u showu bio najteži, a kojeg se uvijek rado sjetite?

- Najteži dio u Masterchefu je bio ispadanje nekih dragih ljudi s kojima sam se dosta zbližio i odvojenost od svojih bližnjih, a najljepši trenutak koji ću pamtiti za cijeli život s druženja u vili sa svim mojim prijateljima te, naravno, trenutak proglašenja pobjednika.

Je li vas žiri nekad znao pogoditi svojim kritikama?

- Nekada bi me znala poljuljati neka od kritika, ali znam da su sve kritike i savjeti koje smo dobili bili dobronamjerni i za naše dobro.

Lukin recept za novu godinu

Koga ste smatrali najvećim konkurentom?

- Kao najveću konkurenciju sam gledao Saru, zato što je dosta smirena, zna što radi i uđe u ulogu dok kuha, vlada situacijom.

Za kraj napišite nam kratki, jednostavan recept po vašem izboru, koji naši čitatelji mogu iskoristiti za Silvestrovo ili Novu godinu.

- Budući da nam je svima, vjerujem, dosadilo pečenje, francuska, sarme, i tako dalje, za mene je ovo jedan jednostavan lagan, a opet jako dobar recept nakon svih blagdana.

Ravioli /ricota,limun,bosiljak/

Tijesto:1 žumanjak,1 cijelo jaje, 60 g blanširane izblendane blitve (pire), prstohvat soli i 1dl maslinovog ulja, 180 g zero brašna.

Punjenje: 200 g ricote, prstohvat soli, malo soka od limuna i korica limuna.

Priprema: Za tijesto izmiješajte prvo sve suhe sastojke (brašno, sol). Jaje, žumanjak, pire od blitve i maslinovo ulje pomiješati i dodati u suhe sastojke i sve zajedno lagano sjediniti. Pustiti tijesto da odmori minimalno pola sata. Za punjenje u ricotu dodati koricu i sok domaćeg limuna, prstohvat soli, papar i maslinovo ulje. Pesto pripremite u blenderu, bosiljak, malo maslinovog ulja, parmezan, tostirane pinjole dodajte u blender te izmiksajte.

Tijesto izvaljajte na debljinu od 3 mm te napunite ricotom, zamotaje raviole i uz pomoć jako malo vode prstom prođite po tijestu i zalijepite vašu tjesteninu. U kipućoj vodi kuhajte tjesteninu 2 minute. Prebacite tjesteninu u tavu, dodajte malo vode od kuhanja, malo maslaca i pesto od bosiljka, maslinovog ulja, pinjola i parmezana. Nešto jako jednostavno, a za mene jako i ukusno.

image

Luka u kulinarskoj akciji

/Slobodna Dalmacija
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 17:34