StoryEditorOCM
ShowbizPRIJATELJI

Ben Affleck i Matt Damon dijelili su godinama bankovni račun: ‘Sve dok je netko od nas imao novca...‘

Piše SCENA SD
24. ožujka 2023. - 08:53

Ben Affleck i Matt Damon prijatelji su od osme godine života nakon što su se upoznali u školi. Udružili su se dok su se zajedno pokušavali probiti u glumačku industriju, a Damon je otkrio da su čak udružili svoje financije kako bi bili sigurni da imaju dovoljno novca da se uzdržavaju dok su se probijalu u poslu.

Govoreći tijekom gostovanja u "The Bill Simmons Podcastu", Matt je objasnio: "Bilo je neobično dijeliti bankovni račun, ali trebao nam je novac za audicije ... to je čudna stvar u retrospektivi..."

"Sve dok je netko od nas imao novca, znali smo da struja neće biti isključena."

Damon je dobio malu ulogu u filmu "Geronimo: Američka legenda" iz 1993. godine i otkrio da je novac koji je zaradio održavao njihov audicijski fond još neko vrijeme.

image

Ben Affleck i Matt Damon 

Cbs/Planet/Profimedia/Cbs/planet/profimedia

Nastavio je: "Sjećam se da sam nakon snimanja ‘Geronima‘ bio kao, j**** vjerojatno sam imao oko 35 tisuća u banci. Bio sam rekao Benu, ‘Mirni smo godinu dana!‘"

Glumci su dodali i da su imali pravila o uzimanju novca s računa. Bilo je dopušteno korištenje za sve audicije i 10 dolara dnevno za otići igrati igrice. "Na kraju smo si dopustili i da pokušamo kupiti pivo, ali to nam nikad nije upalilo", opisao je Damon.

Ben je zatim dodao: "Mislim da nam je taj stav zaista pomogao na načine koje nismo mogli predvidjeti. Matt i ja smo se uvijek osjećali kao da smo zajedno u tome. Kao: ‘Hej, želim dobiti ulogu, ali želim da i ti dobiješ ulogu‘."

image

Film "Good Will Hunting"

Be Gentlemen Limited Partnership/Collection Christophel Via Afp

Par je na kraju ipak dobio svoju veliku priliku kada je scenarij koji su napisali za ‘Good Will Hunting‘ - film o mladom matematičkom geniju - uspio.

Film iz 1997. dobio je devet nominacija za Oscara, uključujući nagradu za najboljeg glumca koju je dobio  Matt. Na kraju su podijelili Oscara za najbolji scenarij, a njihov kolega Robin Williams pokupio je nagradu za najboljeg sporednog glumca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2023 13:16