StoryEditorOCM
ŽivotNIKAKO NATAŠTE

Odmah prestanite s ovom lošom jutarnjom navikom koju mnogi prakticiraju! Nutricionistica objasnila što ona sve čini našem organizmu

Piše MOZAIK SD
6. studenog 2022. - 08:00

Iako većina voli prvo čim otvori oči popiti kavu, nutricionistica upozorava da je ispijanje kave ujutro na prazan želudac vrlo štetno.

Olivia Hedlund, nutricionistica, objasnila je da kofein može uzrokovati velike probleme s crijevima i hormonima, piše Nova.rs.

Rekla je da je kava kisela i da je zato ne treba piti na prazan želudac. Također uzrokuje da tijelo ode u stanje visokog stresa.

Umjesto toga, preporučuje jesti jaja, piti mlijeko, konzumirati bobičasto ili neko drugo voće, uključujući jabuke, kruške prije nego što popijete jutarnju kavu.

image
/Shutterstock

Kava ne samo da je kisela, pa nam ujutro teško pada na želudac, nego doslovno tjera naše tijelo da otpušta kortizol i dovodi nas u stresno stanje, pojašnjava Hedlund. Može izazvati i hormonske probleme kao što su akne.

-Pila sam kavu na prazan želudac, osjećala sam se kao da sam na vrhu svijeta, a onda bih imala hrpu hormonskih akni i pitala se zašto, rekla je Olivia, objavljuje Nova.rs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. ožujak 2023 16:21