StoryEditor
ŽivotVrijeme za promjene

Kako ga je obiteljska tragedija natjerala da smršavi 102 kilograma: ispovijest ovoga muškarca mnoge je natjerala da se pokrenu

Piše L.L.
15. siječnja 2018. - 11:06

Ponekad nas život treba dobro protresti kako bismo se odlučili na ikakvu vrstu promjene. Nažalost, tragedije i traume koje doživimo često znaju označiti nekakvu vrstu životne prekretnice, a upravo se to dogodilo i akteru ove priče.

Mike Bauler bio je, kao i mnogi oko njega, pretili dvadesetosmogodišnjak sa stalnim poslom i obitelji. Jeo je 'junk food', hambugere za doručak, coca colu umjesto vode. 

Nakon što je bolest okrenula život njega i njegove obitelji naopako, odlučio je da je vrijeme za promjene. Njegov punac pao je u komu nakon pretrpljenog teškog srčanog udara na Badnjak 2010. i tada je Mike preispitao svoj način života.

Kada je shvatio koliko je taj događaj utjecao na čitavu obitelj, shvatio je da ne želi za dvadeset godina isto prirediti svojoj djeci. Već su ga prije liječnici upozoravali da mora mijenjati način života, ali bolest bliske osobe ga je 'gurnula' preko ruba.

"Sjećam se kako je cijela obitelj stajala oko kreveta, plakala i tugovala. To je bio okidač za mene i znao sam da ako se ubrzo ne promijenim, bit ću sljedeća osoba u tom bolničkom krevetu", priznaje Bauler za časopis People.

U to vrijeme imao je preko 200 kilograma. "Nakon koledža prestao sam igrati nogomet, a nastavio jesti kao nogometaš i uopće nisam vježbao. Često bih jeo u 'fast foodu', na putu do posla mi je McDonald's i tamo bih stao barem nekoliko puta tjedno. Nije mi uopće bio problem pojesti dva velika sendviča ujutro i popiti veliku colu", priča Mike.

Nekoliko tjedana nakon što mu je punac završio u bolnici, Bauler je priznao svojoj supruzi Megan da želi smršavjeti. Upisao se u teretanu nedaleko kuće, a uz to se usredotočio na prehranu. Trudio se dnevno konzumirati 1500 kalorija, i to iz kvalitetnih izvora.

Danas, nekoliko godina stariji i peko 100 kilograma mršaviji, tvrdi da se nikada ne bi mogao vratiti na staro. Sretan je i zadovoljan, ne samo svojim novim izgledom, već i zdravljem.

#MRŠAVLJENJE

Izdvojeno

06. srpanj 2020 21:48