StoryEditorOCM
ŽivotNAJMASOVNIJA RADIODRAMA u hrvatskoj

Basne i Elvis Bošnjak okupili 170 glumaca

Piše PSD.
17. veljače 2011. - 10:14

Elvis Bošnjak
Splitsko kazalište PlayDrama, u sklopu programa svoga Glumačkog studija i u suradnji s Radio Splitom, snima dva dramska radioprograma.

Radioigre “Ezop Basne” i “Danill Harms-sasvim obične besmislice” okupile su na snimanju 170 sudionika, inače članova Glumačkog studija kazališta  PlayDrama iz Splita, Solina i Kaštela, koji rade pod vodstvom Elvisa Bošnjaka, Marice Grgurinović i Nele Sisarić.

Djeca u dobi do deset godina odigrala su dvadesetak Ezopovih basni prilagođenih radiju.

U snimanju programa “Danill Harms-sasvim obične besmislice” sudjeluju polaznici studija u dobi od 12 do 66 godina. Tako ovaj projekt predstavlja najmasovnije snimanje dramskog programa na radiju u Hrvatskoj.

Snimanje se događa na Radio Splitu i odvijalo se prošle dvije subote, a zadnji termin je još jedna subota, 19. veljače. Nakon montaže program će se emitirati na Radio Splitu i Radio KL Eurodomu.

- Uključili smo u projekt sve naše polaznike i za njih je to bilo potpuno novo glumačko iskustvo, ali su se odlično snašli. Ezopove basne koje su snimljene prikladne su za sve generacije, a Harmsove priče su primjerenije za odraslu slušateljsku publiku.

Taj iznimno duhoviti ruski pisac tridesetih je godina prošlog stoljeća ismijao društvene pojave poput senzacija i spektakala kao da je naš suvremenik - kaže ravnatelj PlayDrame, glumac i pisac Elvis Bošnjak.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2023 00:53