StoryEditorOCM
KazalištePLAYDRAMA

Neobična objava splitskog kazališta: ‘Ispričavamo se publici koja želi gledati naše predstave jer u Splitu, ni nakon 12 godina, nemamo gdje igrati‘

Piše Gabrijela Radanović
31. listopada 2021. - 15:10

Iz kazališta PlayDrama danas su publici uputili ispriku. Iza takve objave na Facebooku "vrišti" problem s kojim se nosi iznimno vrijedan kulturni subjekt Splita.

Prvo neovisno kazalište za odraslu publiku ima svoje redovite produkcije. Predstave su izvodili na gotovo svim gradskim pozornicama, a u takvom nomadskom, publici iznimno simpatičnom načinu izvedbe, ustvari leži veliki problem. Dobro je poznat svim važnim akterima u Splitu koji bi mogli utjecati na rješenje, a prvo hrvatsko kazalište praizvedbi još uvijek čeka njihovo rješenje... Zato se ispričavaju.

- Ispričavamo se svima koji biste htjeli biti naša publika, koji želite, ali ne možete pogledati predstavu 'Sretna ne bila', koji uporno zovete i pitate 'kad je sljedeća izvedba' i ostajete bez odgovora. Ispričavamo se svima koje zanima kada će ponovno u Splitu igrati 'Dijete našeg vremena', predstava koja je osvojila Nagradu hrvatskog glumišta.

Isprike unaprijed svima koji će ostati bez ulaznica za predstavu 'Disanje' koja će premijeru imati u srijedu, jednu reprizu u četvrtak... A onda... Ne znamo kad u Splitu, ni gdje. A najveće isprike glumicama i glumcima koji su uložili svoje vrijeme, talent, srce i dušu u predstave koje možemo igrati samo na gostovanjima, za neku drugu publiku, ne za vas, dragi Splićani. Jer u Splitu, ni nakon 12 godina, nemamo gdje igrati - poručili su svojoj publici i javnosti vijest koja bi prvi idući radni dan trebala izazvati reakcije vladajućih. No, predugo nitko ne reagira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2023 14:11