
Svima je poznata zdravstvena korist voća, ali određene vrste voća mogu ubrzati proces mršavljenja.
Neki od nutrijenata koje ljudi najčešće premalo konzumiraju, poput kalija i vitamina C, mogu se pronaći u mnogo različitog voća. Voće također sadrži folate i vlakna, kao i veliki izbor antioksidansa i spojeva koji imaju pozitivna zdravstvena svojstva, piše klix.ba.
Zapravo, Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) čak tvrdi da prehrana bogata voćem i povrćem može pomoći u smanjenju rizika od mnogih vodećih uzroka bolesti i smrti, uključujući bolesti srca, dijabetes tipa 2, neke vrste raka i pretilost.
Sigurno ćete se zapitati kako ovo voće pospješuje proces mršavljenja? Odgovor je jednostavan, pomoću svojih vlakana. Vlakna su nutrijent u voću koji pomaže kod mršavljenja. U usporedbi s mnogim drugim izvorima ovih nutrijenata, poput orašastih plodova, cjelovitih žitarica i mahunarki, voće zahtijeva malo ili nimalo pripreme i može zadovoljiti želju za slatkim bez dodanog šećera.
Voće bismo trebali jesti puno češće jer je prepuno hranjivih tvari koje promiču zdravlje. Evo popis voća koje najviše doprinosi mršavljenju: banane, grejp, ananas, avokado, bobičasto voće, breskve, limun, lubenica, kivi, papaja.