Često čujemo savjete stručnjaka za prehranu da je povrće najbolje jesti sirovo jer se na taj način očuva više korisnih nutrijenata. Iako ovo vrijedi za većinu povrća, postoje neke iznimke. Samo što to ne znači nužno i zdravije. Dakle, koje su to vrste povrća koje se mogu jesti sirove, ali općenito su puno bolje ako se prije konzumacije termički obrade?
StoryEditorOCM
ZdravljeTERMIČKA OBRADA
Stručnjaci za prehranu savjetuju da je povrće najbolje jesti sirovo jer se na taj način očuva više korisnih nutrijenata. Ali ovo su iznimke, obratite pažnju
2. srpnja 2022. - 15:47
AFP
Špinat
Špinat je iznimno vrijedan izvor mnogih korisnih nutrijenata. Između ostalog, u njemu možemo pronaći mnogo željeza, magnezija, kalcija i cinka. Osobito se mladi špinat često jede svjež, no brzom termičkom obradom općenito se može povećati iskoristivost nutrijenata. Razlog tome povezan je s oksalnom kiselinom. Riječ je o tvari koja se nalazi u raznim biljkama, no špinat je jedna od onih vrs...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?