StoryEditor
ZdravljeZakon ili fuj?

Seks za vrijeme za menstruacije? Evo što muškarci i žene zbilja misle o tome...

Piše M.Me.
21. travnja 2017. - 00:41

Ako zanemarimo činjenicu da neke žene koriste menstruaciju kao izliku da se odmore od seksualnih aktivnosti i nasrtljivog partnera, što je pak problem samo po sebi, ispostavilo se da mnogi ljudi zapravo ne smatraju da su odnosi za vrijeme menstruacije nešto odvratno. Naprotiv.

Istraživanje koje su provele Erika Jensen i Lauren Schulte iz firme The Flex koja se bavi proizvodnjom higijenskih proizvoda za žene, pokazalo je iznenađujuće rezultate, piše Huffington Post.

Anketni upitnik obuhvatio je 502 ispitanika i ispitanica iz različitih zemalja svijeta, od kojih se 85 posto identificiralo kao hetero.

Čak 83.7 posto ispitanika i ispitanica reklo je da je prakticiralo seksualne odnose za vrijeme menstruacije, a 55 posto smatra da je takva vrsta seksa ili 'posve prirodna' ili 'zakon', dok ga oko 39 posto smatra 'odvratnim'.S obzirom na to da menstrualni seks zahtijeva ipak konkretnije čišćenje nakon odnosa, 70 posto odgovorilo je da su prije snošaja porazgovarali s partnerom/partnericom o tome jesu li oboje za takvu vrstu 'akcije'. To je ujedno i najveći problem kod seksa za vrijeme menstruacije za 86 posto ispitanika, 'nered i čišćenje kasnije'.

Zaključak je da seks za vrijeme menstraucije nije nešto odvratno ili nastrano, stvar je samo problem načina na koji mi percipiramo stvari koje su nam nepoznate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

17. rujan 2020 14:10