StoryEditorOCM
HranaCIKLA, SMOKVA, TIKVICA

Omiški ugostitelji Sandra i Hrvoje nisu dangubili dok su bili zatvoreni zbog korone, kreirali su nove začine, ‘gusarsko voće i povrće‘: Krenulo je iz dosade, ispalo je super!

23. lipnja 2021. - 09:08

Korona, na žalost, još nije davna uspomena; supružnici Sandra i Hrvoje Kereša, ugostitelji iz Omiša, živo se sjećaju čemernog lockdowna - točnije dvaju - kad nisu mogli raditi niti privređivanjem ispuniti vrijeme.

Ipak, nisu dangubili; poput mnogih drugih, iz nevolje, a dijelom i iz dosade, otkrili su jedan osebujan hobi koji već diskretno miriše i na ozbiljniji posao.

Počeli su, naime, proizvoditi začine od dehidriranog voća, ali i povrća, te su pomalo kreirali unikatnu paletu boja, mirisa i okusa koje nitko prije njih nije proizveo.

Omišani, bračni par Kereša, među ostalim, proizveli su dehidrate cikle, tikvica i krastavaca, što nakon već poznatih sušenih naranača, limuna, mandarina i drugog citrusnog voća - uz manje uobičajene suhe jagode za koktele i slastice - čini pože...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 02:42