StoryEditorOCM
Hranazdravlje u jednom

Svoj jelovnik zazelenite ovim superpovrćem: preventivno djeluje čak i kod nekih vrsta raka, a koristi srcu i probavi

Piše PSD
23. kolovoza 2021. - 23:08

Možda niste obožavatelj brokule, ali bilo bi dobro da postanete, jer to je zeleno povrće iz porodice kupusnjača (krstašica) puno antioksidanata, odlično je za srce, potiče dobro zdravlje probavnih organa, a moglo bi čak pomagati u sprečavanju pojave raka. Uz to, brokulu je lako uklopiti u različite recepte i odlično se slaže s nizom namirnica, pa ćete svakako pronaći način da vam se češće nađe na jelovniku, tim više što je i ukusna. Možete je jesti sirovu, pirjanu, kuhanu (na pari), pečenu... Dajte joj priliku, već će i najjednostavnije jelo – poput kuhane brokule s maslinovim uljem i češnjakom – iznenaditi dobrim okusom, a nitko vam ne zabranjuje da joj dodate i malo sira. Uživajte u brokuli što češće, jer korisna je za zdravlje cijelog organizma,...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. studeni 2024 16:42