StoryEditorOCM
HranaISTRA

Britanci Anna i Matt vlasnici su ‘Bolara 60‘, kulinarske kuće za goste: uzgajaju svoju hranu, znalački kuhaju, ali i potiču goste da gastronomski istražuju okolicu

Piše Neda Batinić/Dobra hrana
9. listopada 2021. - 13:53

Umorni od gradske vreve, prije gotovo deset godina Anna Colquhoin, antropologinja, kuharica, učiteljica, konzultantica i spisateljica, i njezin suprug Matthew Purver, profesor iz područja računalne lingvistike, odlučili su pobjeći što dalje od žamora i betona, a u potrazi za savršenim mjestom za život, zaljubili su se u ono - nesavršeno. U potrazi za idealnim prostorom, među brojnim modernim građevinama diljem Istre naišli su na oronulu kuću od kamena kojom je tada vladala priroda. Smještena podno pitoresknog Grožnjana, u selu Bolara na kućnom broju 60, kako se danas i naziva njihova oaza, ruševina je predstavljala povratak prirodi, iako je prirodi prvo trebalo preoteti ostatke kuće kako bi od nje nastalo nešto novo.

- Odlučili smo napust...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 06:36