StoryEditor
GastroMALE TAJNE MAJSTORA

Neke od ovih stvari radite svakodnevno i radite ih pogrešno: uz prave savjete izbjeći ćete mučenje i mrski nered u kuhinji

Piše M.K.
13. ožujka 2019. - 23:27
jaja00

Svi bi se na svijetu valjda bili spremni zakleti da, ako išta znaju spremiti, to je - tvrdo kuhano jaje. Većina zacijelo i zna obaviti tu "rutinsku operaciju", no nisu svi jednako vični s onim što slijedi nakon kuhanja.

Ljuštenje ljuske sa skuhanog jaja, ta mala, jednostavna, gotovo svakodnevna radnja, može se lako pretvoriti u pravu noćnu moru. Onu u kojoj ljuska povuče trećinu bjelanjka, onu u kojoj se nokti zabijaju i sve raskopavaju...

Sva tajna jednostavno i uspješno oguljenih jaja leži u činjenici da ih se treba vrhunski ohladiti i to najbolje kockama leda.

Kulinarska ekspertica Laura Fuentes u svom videu otkriva i kako je starost jaja bitna stavka u planiranju glatkoće jaja, ukoliko vam trebaju za daljnju obradu poput punjenja. Ukoliko želite računati s besprijekornim polutkama, najbolje je kuhati jaja stara tjedan dana, savjetuje Fuentes.

Dodatne bitne "cake" za savršen proizvod proučite u videu.

Mnogi među nama su puno puta isprskali i sebe i pločice i kredencu pokušavajući oguliti naranču onako "narodski", prstima. Majstori sa stranice Bright Side nude savršeno jednostavno rješenje, po kojemu trebate samo izrezati vrh i dno ploda, te okomito zarezati nožem. Nakon toga je treba samo rastvoriti, kao prozor.

U opticaju je i video koji pokazuje kako oguliti agrum uz pomoć noža i žlice i ne čini se komplicirano, dapače. Za one željnje eksperimentiranja, evo što treba raditi:

Doznali smo i praktičan način kako spriječiti da se sladoled u zamrzivaču skroz zaledi, te izbjeći uvijek mrsko čekanje da se "opusti" kad želimo uživati u njemu.

Kako savjetuju na Bright Sideu, prije nego pakiranje sladoleda stavimo u zamrzivač, trebamo ga "ušuškati" u plastičnu vrećicu.

Plastična vrećica spriječit će, naime, potpuno smrzavanje i, kako obećavaju, omogućiti uživanje u mnogima omiljenoj slastici vrlo brzo nakon vađenja iste iz "frizera"...

 

Izdvojeno

13. kolovoz 2020 13:30