Mozaik Gastro

Izmiješajte i uživajte

Sastojci koje ćete naći u svakome dućanu i par koraka do savršenog ljetnog 'slatkog obroka': ovo je najjednostavniji recept koji smo pronašli, isprobajte ga!

Izmiješajte i uživajte

Uz pomoć ovog fantastičnog recepta s Cooking NY Timesa, sladoledni sendvič postat će vaš novi najdraži ljetni obrok. 

Tanak sloj brownija peče se brzo, punjenje se ne mora raditi kod kuće, stoga je ova poslastica vrlo jednostavna za napraviti u vrućim danima.

SASTOJCI

170 grama neslanog maslaca, istopljenog i lagano ohlađenog

1 šalica/128 grama višenamjenskog brašna

¾ šalice/75 grama kakaa u prahu

¾ žličice praška za pecivo

¾ žličice krupne soli 

1 šalica/200 grama šećera

2 velika jaja

2 žličice vanilijinog ekstrakta

2 litre/1 kvarat sladoleda od vanilije

PRIPREMA

1. korak

Zagrijte pećnicu na 350 stupnjeva, a maslac natopite u posudu za pečenje i stavite papir.

2. korak

U posudi srednje veličine umutite brašno, kakao u prahu, prašak za pecivo i sol.

3. korak

U velikoj posudi zajedno umutite maslac i šećer dok ne dobijete kremu. Dodajte jedno po jedno jaje te ih izmiješajte, a potom stavite vaniliju. Dodajte mješavinu brašna i miješajte - tijesto će biti gusto.

4. korak

Tijesto stavite u tavu te ga špatulom nanesite u tanak i ravan sloj, a potom pecite 10 do 12 minuta. Nakon toga pustite tavu da se dobro ohladi.

5. korak

Kada je sve spremno, sladoled izvadite iz zamrzivača i pustite ga da odstoji dok malo omekša.

6. korak

Koristeći se papirom za pečenje, prenesite tortu na dasku za rezanje, a potom je izrežite na dva jednaka dijela. Razmažite sladoled na jednu polovicu torte, a nakon toga stavite drugu polovicu na sladoled kako biste napravili sendvič. Umotajte zatim kolač u plastičnu foliju i zamrznite najmanje 8 sati.

7. korak

Izvadite sendvič iz zamrzivača i skinite foliju, a zatim izrežite na 12 jednakih dijelova odnosno manjih sendviča. Svaki omotajte u plastičnu foliju i zamrznite dok se stvrdne.

 

Naslovnica Gastro