StoryEditor
Gastroslatko i zdravo

'Cheesecake' od malina - raw food slastica kojoj je nemoguće odoljeti

Piše PSD.
21. kolovoza 2015. - 12:27
Blog Zelenarium, mjesto je inspiracije  za sve one koji su krenuli putem zdravog jedenja, a njegova autorica Tina Uglješić otkrila nam je recept za jednu od svoji omiljenih zdravih slastica - neodoljivi 'cheesecake' od malina.

Vikend je pred nama, stoga je pravo vrijeme da se počastite kojim domaćim slatkim zalogajem, pritom otkrivajući čari sirove hrane u kojoj uživa sve više ljudi diljem svijeta.

Tina Uglješić: Sirovom hranom spoznala sam ljepotu života

‘Cheesecake’ od malina

(za okrugli kalup za torte promjera maks. 26 cm, može i manji)

sastojci za koru:

- 1/2 šalice badema
- 1/2 šalice datulja
- prstohvat soli

sastojci za nadjev:

- 1 i 1/2 šalica indijskih oraščića (namočenih preko noći)
- sok od 2 limuna
- 1 žličica mahune vanilije (ili ekstrakta vanilije)
- 1/3 šalice sirovog kokosova ulja
- 1/3 šalice meda ili agavina sirupa
- 1 šalica malina

priprema:

Bademe, nasjeckane datulje i sol miksajte u multipraktiku dok vam se smjesa ne počne lijepiti pod prstima. Rukama dobro utisnite smjesu u kalup, tako da ne ostane šupljih dijelova.

Kokosovo ulje i med (ili agavu) zagrijte na niskoj temperaturi (idealno bi bilo na osunčanom prozoru ili u dehidratoru) dok ne postane tekuće, prebacite u blender, dodajte i indijske oraščiće, limunov sok i vaniliju te miksajte dok ne dobijete glatku, kremastu teksturu.

2/3 kreme prelijte preko kore, a preostalih 1/3 smiksajte s malinama u blenderu. Prelijte preko bijele kreme. Odložite u zamrzivač. Izvadite iz zamrzivača 30-ak minuta prije serviranja.

s.j., foto: shutterstock

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. listopad 2020 22:59