Blog Zelenarium, mjesto je inspiracije za sve one koji su krenuli putem zdravog jedenja, a njegova autorica Tina Uglješić otkrila nam je recept za jednu od svoji omiljenih zdravih slastica - neodoljivi 'cheesecake' od malina.
Vikend je pred nama, stoga je pravo vrijeme da se počastite kojim domaćim slatkim zalogajem, pritom otkrivajući čari sirove hrane u kojoj uživa sve više ljudi diljem svijeta.
Tina Uglješić: Sirovom hranom spoznala sam ljepotu života
‘Cheesecake’ od malina
(za okrugli kalup za torte promjera maks. 26 cm, može i manji)
sastojci za koru:
- 1/2 šalice badema
- 1/2 šalice datulja
- prstohvat soli
sastojci za nadjev:
- 1 i 1/2 šalica indijskih oraščića (namočenih preko noći)
- sok od 2 limuna
- 1 žličica mahune vanilije (ili ekstrakta vanilije)
- 1/3 šalice...
Vikend je pred nama, stoga je pravo vrijeme da se počastite kojim domaćim slatkim zalogajem, pritom otkrivajući čari sirove hrane u kojoj uživa sve više ljudi diljem svijeta.
Tina Uglješić: Sirovom hranom spoznala sam ljepotu života
‘Cheesecake’ od malina
(za okrugli kalup za torte promjera maks. 26 cm, može i manji)
sastojci za koru:
- 1/2 šalice badema
- 1/2 šalice datulja
- prstohvat soli
sastojci za nadjev:
- 1 i 1/2 šalica indijskih oraščića (namočenih preko noći)
- sok od 2 limuna
- 1 žličica mahune vanilije (ili ekstrakta vanilije)
- 1/3 šalice...